NCRV

Altijd Wat: Vier miljoen Nederlanders kampen met slaapproblemen

Ingezonden door NCRV op 14 november, 2011 - 10:46


dinsdag 15 november 2011 - 21:05 uur
Zender:
Nederland 2

Dinsdag in het NCRV-opinieprogramma Altijd Wat een reportage over slaapstoornissen. Maar liefst vier miljoen Nederlanders kampen met slaapproblemen en dat terwijl we een derde van ons leven slapen. Speciale klinieken schieten uit de grond en de wachtlijsten daarvan worden steeds langer. Slaapstoornissen leiden niet alleen tot medische problemen, ook maatschappelijk heeft het gevolgen. Volgens deskundigen kunnen we van een onzichtbare volksziekte spreken.

Daarnaast heeft Ghislaine Plag een gesprek met Petra de Jong, directeur van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde. Precies een jaar geleden vond ze haar beide ouders, gestorven in elkaars armen. Tegelijk uit het leven gestapt omdat hij niet lang meer te leven had en zij niet zonder hem verder wilde. Het gesprek gaat over die opmerkelijke keuze van haar ouders en over de levenseindekliniek die de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde volgend jaar wil vestigen. Daarin worden mensen met een stervenswens begeleid. Dinsdag debatteert de Tweede Kamer over de voor -en nadelen van zo'n kliniek.

Verder in Altijd Wat de feiten over de kantorenmarkt, een portret van Gerben Wiersma, een van de initiatiefnemers van de Occupy beweging in Amsterdam en een column van Jan Kuitenbrouwer. Hij heeft nog maar weinig vertrouwen in de politiek. Niet alleen normale politici zijn in de war, ook internationaal maken ze er volgens Kuitenbrouwer een potje van terwijl de Eurozone in brand staat.
Programma:
Altijd Wat
Website:
http://altijdwat.ncrv.nl