Uitreiking Nationale Sport Innovatie Prijs op 15 november 2011

Persbericht van InnoSportNL

15 november 2011 op TU/e
Uitreiking Nationale Sport Innovatie Prijs tijdens congres Sport, Wetenschap en Technologie

De uitreiking van de Nationale Sport Innovatie Prijs 2011 vindt plaats tijdens het congres Sport, Wetenschap en Technologie op dinsdag 15 november op de Technische Universiteit Eindhoven. Genomineerd zijn:

- Curb. Combinatie van crosstrainer fitness apparaat, fiets en skateboard. (Creazi Sportivo in samenwerking met diverse partijen). - Digital Golf Coach. Klein apparaatje dat wordt vastgemaakt op de golfclub, helpt bij training om de juiste beweging te maken. (Technologies88).
- Dynamische LED verlichting voor buiten-sportvelden. Gebruiksvriendelijk, comfortabel licht, flexibel en energiezuinig. (AAA-LUX).
- SkiSens. Innovatieve manier om snelheid van een skiër te meten met sensor op de ski en display op de mouw. (V-Go Instruments). - TumbelPlank. Compact turntoestel voor verenigingen in kleine gymzaal met beperkte (opslag)ruimte. In gebruik bij Kracht en Vriendschap in Groningen. (VU Amsterdam).
- Twinkel Tegels. Interactieve speeltegels voor de buitenruimte. Geplaatst in Den Haag en Delft en binnenkort in Dordrecht en Utrecht. (TNO, de Haagse Hogeschool en Kompan).

De Nationale Sport Innovatie Prijs bekroont succesvolle innovaties in de sport. De criteria zijn dat de sportinnovatie operationeel is, resultaten boekt en dat er sprake is van samenwerking tussen sport, wetenschap en technologie. Voor het eerst gaat de prijs naar een innovatie die zijn waarde al écht heeft bewezen in de top- of breedtesport.

Aan de prijs is een bedrag van 5000 euro verbonden, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor Lage Landen. De winnaar krijgt tevens professionele ondersteuning en advies voor de doorontwikkeling van de sportinnovatie.

Jury 2011
De jury koos de zes genomineerden uit 29 aanmeldingen. De jury bestaat uit: Karel Luyben (rector magnificus TU Delft en tevens voorzitter), Elvira Luykx (director media relations & sponsoring DSM), Henk Kraaijenhof (directeur Allosta en bekend als trainer/coach), Martin van Pernis (president ingenieursvereniging KIVI NIRIA), Frans Nauta (innovator voor de publieke sector) en Peter Kentie (tot voor kort marketing manager PSV, nu directeur-bestuurder city marketing Eindhoven).

Nieuw is dat de deelnemers van het congres Sport, Wetenschap en Technologie ook hun stem mogen uitbrengen tijdens het congres.

Geschiedenis
De Nationale Sport Innovatie Prijs wordt voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren: een trainingszwaard voor Middeleeuws Europees zwaardvechten (MBlades), een vloer voor sporthallen met led-verlichting als belijning (Descol) en een bokswand uitgerust met sensoren en elektronica (Boksschool Muscle-fit en Fontys Hogescholen).

Samenwerking
De Nationale Sport Innovatie Prijs is een initiatief van de stichting Sports and Technology en InnoSportNL. Zij proberen samen top- en breedtesport op een nog hoger plan te brengen door vernieuwing aan te moedigen en samenwerkingsverbanden tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en sporters te stimuleren. Met hetzelfde doel organiseren deze partners jaarlijks het nationaal congres Sport, Wetenschap en Technologie.

*

Links:
https://www.nsip.nl



Razende Robot Reporter