Gemeente Hardenberg

Raad neemt besluit over ambtelijke samenvoeging

10 november 2011

De Hardenbergse gemeenteraad neemt dinsdag 15 november tijdens de raadsvergadering een besluit over de samenvoeging van de ambtelijke organisaties van de gemeente Ommen en Hardenberg. De vergadering begint om 20.45 uur en belangstellenden zijn van harte welkom.

De beide colleges van burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het voorstel en leggen dit nu ter instemming voor aan de gemeenteraden van Ommen en Hardenberg. De gemeenteraden hebben het voorstel eerst in de commissievergadering of oriënterende ronde besproken en nemen op 15 november (Hardenberg) en 17 november (Ommen) een besluit.

Twee gemeenten, één organisatie
Als beide gemeenteraden instemmen, worden de ambtelijke organisaties van Ommen en Hardenberg in de eerste helft van 2012 daadwerkelijk samengevoegd. Het streven is dat de nieuwe ambtelijke organisatie op 1 juli 2012 aan de slag kan. Na de samenvoeging blijven beide gemeenten zelfstandig met een eigen gemeenteraad, een eigen college, een herkenbare eigen dienstverlening en eigen beleid waarvoor beide gemeenten volledig zelf verantwoordelijk zijn.

De samengevoegde ambtelijke organisatie werkt dus voor twee gemeenten en twee gemeentebesturen. De belangrijkste doelstelling van de samenwerking is het verbeteren van de kwaliteit van onder andere dienstverlening en het verhogen van de efficiency van de ambtelijke organisatie.