MyRhythm wijst organisaties de weg naar mobiel werken

Persbericht van Leefritme Kenniscentrum

Veel organisaties willen wel overstappen op mobiel werken, maar weten vaak niet hoe dit in de praktijk aan te pakken. Daarom is er nu de online tool myRhythm, het eerste instrument dat informatie van individuele werknemers omzet in concrete adviezen voor Het Nieuwe Werken. Enerzijds krijgen werknemers direct na het invullen van myRhythm persoonlijke feedback hoe ze hun leefritme kunnen verbeteren. Anderzijds vertaalt myRhythm alle informatie van de werknemers naar een advies voor het management. De tool is ontwikkeld door het Leefritme Kenniscentrum in samenwerking met Boer & Croon en is gratis beschikbaar op www.leefritme.nl.

MyRhythm biedt organisaties een complete oplossing voor het gehele implementatieproces van Het Nieuwe Werken. Mensen die aangeven dat ze hun werk lastig te combineren vinden met de opvoeding van hun kinderen, krijgen bijvoorbeeld een gratis e-learning module timemanagement voor jonge ouders aangeboden. Managers kunnen op basis van de uitkomsten van myRhythm een workshop op maat volgen, waarna ze bij de implementatie geholpen worden door experts op het gebied van kantoorinrichting, technologie en leidinggeven.

Steeds meer behoefte aan flexibiliteit
Het instrument MyRhythm is ontwikkeld door het Leefritme Kenniscentrum, een kennisinstituut mogelijk gemaakt door Vodafone. De vragenlijst is opgesteld op basis van drie jaar onderzoek. Daaruit blijkt dat het leefritme van mensen het laatste decennium flink veranderd is. Werknemers hebben steeds meer behoefte aan flexibiliteit, bijvoorbeeld om werk met zorgtaken te combineren. Om aan die behoefte te voldoen, stappen veel organisaties over op Het Nieuwe Werken: onafhankelijk werken van tijd en plaats, waarbij de werknemer in de eerste plaats op output beoordeeld wordt.

Vragenlijsten van individuele werknemers vormen de basis van advies MyRhythm is de eerste tool die informatie verzamelt op individueel niveau en deze gegevens vertaalt in een advies op zowel individueel als organisatorisch niveau. Werknemers vullen een vragenlijst in, die resulteert in de rapportage. Behalve de e-learning modules ontvangen de organisaties ook tips voor boeken en websites over onderwerpen als coaching, zelfmanagement en organisatiecultuur.

Concrete stappen voor implementatie van mobiel werken 'We merken dat veel organisaties behoefte hebben aan concrete stappen voor het implementeren van mobiel werken', aldus Philip de Wulf, directeur van het Leefritme Kenniscentrum. 'Daarom bieden wij, samen met onze partners, een complete aanpak. Dat begint met het invullen van de MyRhythm tool en wordt gevolgd door de e-learning module, een workshop en tips op het gebied van kantoorinrichting, technologie en leidinggeven.'


Noot voor redacties


Leefritme Kenniscentrum

Voor meer inform atie /

Razende Robot Reporter