Gemeente Den Haag

Open data op het Strijkijzer

Alle Hagenaars kennen wel `het Strijkijzer', de hoge zwarte woontoren op het Rijkswijkseplein bij station Hollands Spoor. Een groot LED-scherm op het `Strijkijzer' maakt open data binnenkort voor iedereen zichtbaar.

Het LED-scherm dat op het `Strijkijzer' geplaatst wordt heeft een oppervlakte van 266 vierkante meter. Het is 19 meter breed en 14 meter hoog. Het scherm komt te hangen tussen de 26e tot de 31e verdieping.

714.000 LED-lampjes laten straks `Het beeld van Den Haag' zien. De informatie die op het scherm wordt getoond moet de 'hartslag van Den Haag' voorstellen. Waar houden Hagenaars zich op dit moment mee bezig? Waar maken ze zich druk om?

Social media

De informatie komt van sociale media als Twitter en Facebook, van bedrijven en van de Haagse open data. Open data zijn gegevens die beschikbaar gesteld zijn door de gemeente Den Haag. Deze gegevens zijn gecombineerd en aangevuld met openbare bronnen zoals twitter, Foursquare, Flickr en YouTube. maar ook met informatie van typisch Haagse instanties, personen en bedrijven.

Woningbouwcorporatie Vestia heeft samen met Ngagemedia en IN10, het concept bedacht en ontwikkeld.