Gemeente Halderberge


Rioolwerkzaamheden Oudenbosch en Oud Gastel

Het hoofdriool in diverse straten in Oudenbosch en Oud Gastel krijgt een onderhoudsbeurt. Het betreft het `relinen' van het riool.

Het riool wordt aan de binnenkant voorzien van een nieuwe buis, die als een flexibele "kous" door een putdeksel in het riool wordt ingebracht. Vervolgens wordt deze "kous" gevuld met (warm) water of stoom, waardoor de "kous" uithard en een nieuwe wand vormt in het bestaande riool. Nadat de "kous" is uitgehard, wordt door een robot-freesmachine de bestaande aansluitingen van de woningen van binnenuit weer open gemaakt, zodat deze aansluitingen weer normaal functioneren. De werkzaamheden duren t/m vrijdag 25 november.

Volgens de planning worden de werkzaamheden op de volgende dagen uitgevoerd:
o Blauwe Hoefweg (gedeelte Velletriweg tot huisnr. 18a) te Oudenbosch, maandag 14 t/m woensdag 16 november;
o Nijverheidsweg (gedeelte van Blauwe Hoefweg tot huisnr. 14a) te Oudenbosch, woensdag 16 t/m vrijdag 18 november; o Roosendaalsebaan (gedeelte huisnr 34 tot Barteweg) te Oud Gastel, maandag 21 t/m woensdag 23 november;
o Romelaan (gedeelte Velletriweg tot huisnr. 19) te Oudenbosch, woensdag 23 t/m donderdag 24 november;
o F. de Vriendtstraat (gedeelte huisnr. 31 tot Zouavenlaan 35) te Oudenbosch, vrijdag 25 november.

In de straten hoeft niet gegraven te worden en hierdoor wordt overlast voor bewoners en andere weggebruikers tot een minimum beperkt. Gedurende de werkzaamheden staan er echter wel vrachtauto's in de straten, waardoor mogelijk de betreffende straten (gedeeltelijk) afgesloten of geblokkeerd kunnen zijn.