Provincie Utrecht

Tentoonstelling Reset the future

Tentoonstelling `Reset the future' geopend

In het Universiteitsmuseum van Utrecht is vrijdag de interactieve tentoonstelling 'Reset the future' geopend. Grote schermen vertonen het wereldbeeld dat de bezoeker zelf maakt.

Hoeveel kilometers legt een ananas af voordat deze op een pizza hawaï terecht komt? Is wonen in een flat duurzaam en hoe kun je warme steden afkoelen? Vragen als deze staan centraal in de interactieve tentoonstelling en game Reset the Future in het Universiteitsmuseum Utrecht. Geopend van 11 november t/m 5 augustus 2012 voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders.

Utrecht2040 Reset the future

Het provinciale programma Utrecht2040 ondersteunt deze tentoonstelling en heeft een inhoudelijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van the game. Programmamanager Monike van Duren: "Het thema duurzaamheid concreet en toegankelijk maken voor kinderen is een uitdaging en dat is in deze tentoonstelling gelukt. Vanuit de Utrecht2040 gedachte vinden we het van belang dat kinderen uit de provincie meedenken over hun leefomgeving. Zij zijn de toekomst en in deze tentoonstelling kunnen kinderen en hun ouders een eigen wereldbeeld creëren."

Het spel dat de bezoekers spelen levert relevante data op. Deze gegevens stelt het programma Utrecht2040 in staat om te weten wat bewoners van de provincie Utrecht belangrijk vinden in hun omgeving. Van Duren: "Zo kunnen we samen met regionale partners beter bepalen waar de behoefte ligt en kunnen we daar gezamenlijk op inspelen."

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11