DAO: een nieuwe digitale infrastructuur rond werken en leren

Persbericht van Defacto Automatisering

DAO: een nieuwe digitale infrastructuur rond werken en leren

Kennis, leren en werken zijn de motor van onze economie. Deze motor is verouderd en moet vervangen worden. Overheid en sociale partners (werkgevers & werknemers) moeten investeren in het ontwikkelen van een nieuwe digitale infrastructuur rond leren en werken: de Digitale Arbeids- & Opleidingsmarkt (DAO). Op www.defacto.nl/dao kunt u de uitgebreide whitepaper downloaden.

Digitale Arbeids- & Opleidingsmarkt
DAO zal, net als internetbankieren, via de browser en mobiele communicatiemiddelen zoals smartphones en tablets beschikbaar zijn. DAO zal alle Nederlandse (of zelfs Europese) ingezetenen de mogelijkheid verschaffen om hun eigen CV en portfolio online te beheren, te zoeken naar opleidingen en vacatures, en gebruik te maken van de dienstverlening en facilitering van de overheid.

Opleiders kunnen hun volledige opleidings- en trainingsaanbod - geaccrediteerd - in DAO beschikbaar stellen. Werkgevers kunnen hun vacatures op DAO publiceren, zoeken naar potentiële nieuwe werknemers, en naar opleidingen, trainingen en omscholingstrajecten voor hun werknemers. Hierdoor zal een nieuw (business) model ontstaan voor leren, ontwikkelen en werken. Bovendien verschaft het systeem actuele beleidsinformatie.

Doel
Het doel van DAO is het stimuleren van mobiliteit en flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Daarnaast wordt de zelfredzaamheid van het individu met betrekking tot werk, scholing en competenties verhoogd. Het verschaffen van beleidsinformatie en stuurmogelijkheden is tevens een belangrijke eigenschap van DAO.

Voor meer informatie en participatie aan dit ambitieuze en innovatieve project kunt u te-recht op www.defacto.nl/dao.

*

Links:
http://www.defacto.nl/dao



Razende Robot Reporter