Goodman bouwt een productie-eenheid van 45.000 m2 voor Volkswagen Commercial Vehicles in Hannover, Duitsland

Persbericht van PR Newswire

BRUSSEL, November 15, 2011 /PRNewswire/ --

De Goodman Group (Goodman) heeft een overeenkomst gesloten met Volkswagen Commercial Vehicles over een omvangrijk project in Duitsland, namelijk een nieuw te bouwen op de wensen van Volkswagen afgestemd productie-eenheid in Hannover. Het onderdelen magazijn voor deze bedrijfswagens beslaat een oppervlakte van circa 45.000 m2 en zal onder meer gebruikt worden voor just-in-time levering van onderdelen voor de Amarok, een van de bedrijfswagens van Volkswagen.

(Foto: http://photos.prnewswire.com/prnh/20111115/HK02201 )

De bekendmaking van dit project bevestigt Goodman's positie als marktleider op het gebied van bezitten, ontwikkeling en beheer van logistieke faciliteiten in Duitsland.

"Goodman heeft een sterke staat van dienst als het gaat om het ontwikkelen van logistieke faciliteiten voor de auto-industrie. Dit hebben we de afgelopen maanden bewezen met projecten voor onder meer BMW in Leipzig en Mercedes-Benz in Malsch. We zijn erg blij dat Volkswagen Commercial Vehicles ons heeft gekozen tot projectpartner en vertrouwen stelt in ons en onze aantoonbare ervaring in het leveren van hoogwaardige logistieke ruimte voor onze klanten. Ook hopen we in de toekomst vaker actief te kunnen zijn in de regio Hannover", vertelt Andreas Fleischer, Country Manager Duitsland bij Goodman.

Voor het huidige project kocht Goodman in totaal 83.000 m2 grond aan op het industriegebied 'Schwarze Heide' in Hannover, in de buurt van de productie-eenheid voor bedrijfswagens van Volkswagen. De locatie beschikt over praktische aansluitingen op de A2 en A352 en op Hannover Airport en de haven Nordhafen in Hannover.

Het nieuwe gebouw beschikt over circa 45.000 m2 aan overdekte opslagruimte. Volkswagen zal 30.000 m2 hiervan gebruiken als opslag voor de just-in-time levering voor de productie van de Amarok. De resterende 15.000 m2 wordt volledig om het magazijn heen gebouwd, als een U-vormige gekoelde opslagruimte en laadtunnel. In de tunnel kunnen vrachtwagens met lagere emissies worden gelost en geladen. Daarnaast wordt er een groene geluidsbarrière van 500 m opgetrokken die geluid en uitstoot tegenhoudt en het gebouw aan de noordzijde beschut.

De bouw start begin september en de eerste unit van circa 10.000 m2 zal begin januari worden opgeleverd. "De stad verwelkomt het ontwikkelingsproject van Goodman voor Volkswagen Commercial Vehicles. Dit betekent dat er precies gebeurt wat we in gedachten hadden voor de 'Schwarze Heide', namelijk de vestiging van een leverings- en logistiek centrum", aldus Hans Mönninghoff, hoofd van de afdeling Economie van de stad Hannover.

Goodman heeft in het project een aantal duurzame eigenschappen geïntegreerd en streeft ernaar een certificering van de Duitse vereniging voor duurzaam bouwen (DGNB) te verwerven.

Over Goodman

Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep die industrieel en commercieel vastgoed in eigendom heeft, ontwikkelt en beheert in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Azië-Pacific. De Groep belegt in bedrijventerreinen, kantoorparken en opslag- en distributiecentra.

Goodman biedt ook een scala aan beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen, die beleggers toegang geven tot diverse gespecialiseerde diensten en vastgoedbeleggingen. Goodman is voortdurend bezig om waarde te creëren met bedrijfsmatig vastgoed en het beheer van fondsen door middel van nieuwe innovatieve ontwikkelingsprojecten, business proposities en beleggingsproducten.

Met een totaal beheerd vermogen van EUR 13.3 miljard en meer dan 386 objecten is Goodman de grootste beursgenoteerde commerciële vastgoedgroep aan de Australische Stock Exchange en een van de grootste beursgenoteerde specialistische fondsbeheerders wereldwijd. Toegewijde lokale teams met een sterk marktinzicht ontwikkelen vastgoed dat voldoet aan de individuele eisen van de klant en zorgen voor goede investeringsmogelijkheden.

Met meer dan 820 medewerkers en 32 kantoren in 16 landen, heeft Goodman het wereldwijde netwerk om te voldoen aan wensen van klanten die hun bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden. In Europa heeft Goodman kantoren in Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.goodman.com

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Goodman:

Majella O Doherty
Communicatiemanager
+32-2-263-4068
Majella.odoherty@goodman.com

Goodman Group

CONTACT: .