Gemeente Rotterdam

milieucontroleur ruud van den langenberg 'beste handhaver van het jaar'

Stadswacht in hart en nieren

11 november 2011 | Stadstoezicht | persbericht

Rotterdamse stadswacht Ruud van den Langenberg 'Beste handhaver van het jaar 2011'
Ruud van den Langenberg

Ruud van den Langenberg - Beste handhaver van het jaar

Gisteren heeft Jenny Thunnissen, inspecteur generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en voorzitter van het Expertcomité, tijdens het congres 'Leren Loont' in Amersfoort bekend gemaakt dat de Rotterdamse milieucontroleur Ruud van den Langenberg is verkozen tot beste handhaver van het jaar 2011.

Nominatie
Het Expertcomité onder voorzitterschap van mevrouw Thunissen heeft drie kandidaten genomineerd. Samen met de Rotterdamse stadswacht werden Joyce van Geenen (toezichthouder SRE Milieudienst, handhavingscoördinator SEPH Brabant Zuidoost) en Bert van den Beucken (technisch medewerker bodemzaken gemeente Roermond) genomineerd.

Waardering
Gisteren maakte mevrouw Thunnissen tijdens het congres 'Leren Loont' de uitslag bekend. De jury is van mening dat Ruud handhaaft zoals handhaven bedoeld is, senioriteit, spirit en vakmanschap. Uit het juryrapport: "Ruud denkt mee, toont initiatief en kan goed omgaan met grote, complexe taken. Hij staat ondernemers niet nodeloos in de weg, hanteert niet alleen de opgeheven vinger, maar regelt zaken aan de voorkant, en draagt daarmee bij aan een gezond en prettig ondernemingsklimaat!" Ruud van den Langenberg: "Het was een geweldig moment toen mijn naam als winnaar werd genoemd." Later verklaarde de trotse Rotterdamse stadswacht: "Ik had het niet verwacht. Maar ik ben heel blij met deze bijzondere waardering voor mijn werk. Bovendien is het ook een geweldig compliment voor Stadstoezicht en mijn collega's van het Milieuteam."
Volgende week wordt Ruud van den Langenberg door Stadstoezicht in het zonnetje gezet.

Bedrijventerrein Spaanse Polder
Het werkterrein van Ruud van den Langenberg is onder meer het bedrijventerrein Spaanse Polder. Sinds begin 2000 is de Spaanse Polder bezig met een grootschalige revitalisering. Die revitalisering bestaat uit vier pijlers, waarvan handhaving er een is. Ruud en zijn manier van werken heeft er dan ook mede toe bijgedragen dat Spaanse Polder de Menzis Bedrijventerrein Award 2011, categorie economie, heeft gewonnen. Het juryrapport zegt hierover. "Spaanse Polder verdient extra bewondering, het is getransformeerd van een no-go area tot een gewilde vestigingslocatie".