Gemeente Nieuwegein

dinsdag, 15 november 2011

Nieuwegein is zes oplaadpunten voor elektrische auto's rijker. Wethouder Hans Reusch nam op vrijdag 11 november samen met Stichting e-laad en Prestige Greencab het e-oplaadpunt op de parkeerplaats aan de Symfonielaan in gebruik. Hans Reusch: "Ik ben blij met deze samenwerking. Wij faciliteren graag deze duurzame en innovatieve mogelijkheden voor een beter leefmilieu in Nieuwegein." In aanwezigheid van pronkstukjes van elektrische auto's van de plaatselijke autodealers en deskundigen op het terrein van duurzame mobiliteit, werd gezamenlijk getoost op deze nieuwe mogelijkheden in Nieuwegein en werd geanimeerd kennis en ervaringen uitgewisseld.

Op de foto ziet u Wethouder Hans Reusch samen met Stichting e-laad en Prestige Greencab het e-oplaadpunt aan de Symfonielaan in gebruiknemen.

Oplaadpunten in Nieuwegein

Nieuwegein heeft zes openbare oplaadpunten erbij: op parkeerterrein Symfonielaan, parkeerterrein Brinkwal én parkeergarage Theater (wordt binnenkort opgeleverd). De gemeente is hiervoor een overeenkomst met Stichting e-laad.nl aangegaan, die openbare oplaadpunten plaatst in heel Nederland. Andere oplaadpunten in Nieuwegein zijn aanwezig bij Business Lease en Prestige Greencab (het grootste openbaar oplaadstation van Europa). Eigenaren van een elektrische auto kunnen bij de Stichting ook een openbaar oplaadpunt aanvragen in de buurt van hun huis (zie www.e-laad.nl). In heel Nederland zijn er momenteel meer dan 700 oplaadpunten, en daar komen er wekelijks nieuwe bij, zoals in Nieuwegein!