Provincie Utrecht


Provincie in de ban van Co-creatie

Vandaag is de afsluiting van de week van de Co-creatie in het provinciehuis. De final kick van een week vol innovatieve en bijzondere samenwerkingen tussen provinciemedewerkers en regionale partijen.

Gloria Geschiere, projectleider Ambassadeurs AndersWerken en initiatiefneemster van de Co-creatieweek: "Co-creatie is een manier om verbinding te maken. Kenmerkend zijn de innovatieve werkvormen met als resultaat vergaande samenwerking en uiteindelijk duurzame oplossingen. Samenwerken met verschillende disciplines en over de beleidsgrenzen heen. Uitgangspunt is dat het gebeurt op basis van wederkerigheid en met nul euro budget. In de week van de Co-creatie hebben we dit voor elkaar gekregen. Collega's van de provincie hebben invulling gegeven aan het programma en we hebben allerlei organisaties uit de regio benaderd om mee te doen. Zij waren zo enthousiast dat ze zich voor nul euro hebben ingezet, net als wij op zoek naar een zinvolle duurzame samenwerking."

Samenwerking centraal

Het programma van de Co-creatieweek bestond uit workshops, cases, out of the box activiteiten en masterclasses. Inhoud en vaardigheden hielden het programma in balans. Zo pleitte Richard Stomp van 'Stop Vergaderen Nu' in een korte lezing voor effectiever overleg. En werd in een andere masterclass uitgelegd hoe je met goed omgevingsmanagement resultaat kunt boeken in een complex project als 'Ruimte voor de Lek'. Bij co-creatie staan nieuwe manieren van samenwerken centraal. In de workshop Ik=Wij van het bedrijf 'In de Ruimte' werd afgerekend met ergernissen die afdoen aan een goede samenwerking. Hogeschool Utrecht organiseerde de workshop 'Duurzame systeem Innovatie' om samen met ondernemers, beleidsmakers en creatievelingen op zoek te gaan naar structurele oplossingen voor regionale milieuvraagstukken. De denkkracht in de cases werd versterkt door mensen van diverse organisaties, zo kwamen bestaande projecten in een versnelling of werden nieuwe ideeën op weg geholpen. Bekijk het totale programma.

Provincie werkt Anders

De rol van de provincie als overheidsinstelling ontwikkelt zich in snel tempo. De focus verandert. Samenwerking en co-creatie met gemeenten, bedrijven, maatschappelijke organisaties en inwoners in de regio zijn daarin van onmiskenbare waarde. Om de verbinding te versterken is een provinciale organisatie nodig die flexibel en innovatief kan inspelen op deze ontwikkelingen. Onder de naam 'AndersWerken' investeert de organisatie in haar medewerkers op het gebied van samenwerking, vertrouwen&verantwoordelijkheid, resultaat- en externe gerichtheid. De Co-creatieweek is een onderdeel van het programma AndersWerken.

Partijen die meewerkten aan de Co-creatieweek:

Ondernemers


* In De Ruimte

* Seats2Meet

* Richard Stomp

* Martijn Aslander

* Aaaaha! The Actor Factory

* Syntens

* VIA Informatica BV

* Taskforce Innovatie

* Regio Food Valley

* Alianza

* Kamilla Hensema

* BroodfondsMakers vof

* MeneerdeLeeuw

* Davied van Berlo

Overheidsinstellingen


* Gemeente Nijkerk

* Gemeente Oudewater

* Gemeente Bunnik

* Provincie Gelderland

* Gemeente Wageningen

* Gemeente Ede

* Gemeente Veenendaal

* Gemeente Rhenen

* Regio Rivierenland

Overig


* Hogeschool Utrecht

* Ynnovate

* De Basis

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11