SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


5 miljoen euro toegekend aan acht projecten voorjaarstender

Er is subsidie toegekend aan acht projecten op het gebied van Energie, Watertechnologie, Sensortechnologie, Agribusiness en Life Science. Samenwerking en innovatie waren belangrijke criteria. In de voorjaarstender is een subsidiebedrag van EUR 7,5 miljoen verdeeld, waarvan 2,5 miljoen voor toeristische projecten. De toeristische projecten worden op dit moment beoordeeld op ongeoorloofde staatssteun. In totaal waren 33 aanvragen ingediend bij het SNN voor de voorjaarstender.

In 2011 is EUR 12,5 miljoen beschikbaar voor twee tenders, waarvan de eerste nu is afgerond. Het geld is afkomstig uit vrijval uit eerdere subsidieprogramma's en regelingen waarover het Noorden met het Ministerie van EL&I in het najaar van 2010 een deal maakte.

In de najaarstender wordt het resterende bedrag van EUR 5 miljoen worden verdeeld. Het loket van de najaarstender 2011 sluit op vrijdag 23 december 2011. Het geld is beschikbaar voor de sectoren Energie, Watertechnologie, Sensortechnologie, Agribusiness en Life Science. In de najaarstender is geen budget meer beschikbaar voor de sector Toerisme.

Klik hier voor de lijst met projecten van de voorjaarstender.

Klik hier voor het aanvraagformulier van de najaarstender. Meer informatie over de najaarstender vindt u hier. Zie het origineel