Buma/Stemra


Buma/Stemra
Annie de Reuver krijgt eerste
exemplaar boek over jaren 50 muziek

Zangeres Annie de Reuver heeft tijdens de Buma Lounge in Eindhoven het eerste exemplaar van het boek âLeve de zwarte schijfâ in ontvangst genomen. Het boek is een hommage aan de lichte muziek uit de jaren 50. Ze ontving het eerste exemplaar uit handen van de schrijver van het boek dhr. Marinus Vermooten.

De Reuver was in de jaren 50 één van de populairste zangeressen die ons land rijk was. Ze scoorde in die tijd vele hits waaronder: Harmonica Jim, Wenen, Lied van het Pierement, Veel bittere tranen, Diep in mijn hart en Kijk eens in de poppetjes van mijn ogen. Ook werd ze door het blad Tuney Tunes herhaaldelijk uitgeroepen tot Nederlands beste en meest populaire Nederlandse vocalist. De Reuver die nog maar zelden in de publiciteit treedt is erg vereerd met het eerste exemplaar:âHet bekijken van het boek brengt vele mooie herinneringen terug. Ik vind het een eer om het eerste exemplaar in ontvangst te mogen nemenâ.

De Reuver komt zelf ook uitgebreid in het boek aan bod. Aan het boek is door dhr. Vermooten 5 jaar gewerkt. Het boek is 352 paginaâs dik en beschrijft de gehele jaren 50. Het schrijven van het boek leverde vele leuke anekdotes op die ook allen in het boek terug te vinden zijn. Vermooten:â âWist je dat de grootouders van Danny de Munk onder de naam Duo de Munk destijds in het Amsterdamse razend populair waren? En dat Jopie, de broer van Andre Hazes, in 1958 twee platen heeft uitgebracht? Wat te denken van Alie Roelvink, inderdaad de moeder van Dries, ook zij maakte muziek.â
De schrijver zorgde via zijn onderzoek voor een leuke reünie. âIk was op zoek naar de twee zangeressen van De Gesonaâs en had een ontmoeting weten te regelen. Ze hadden elkaar al veertig jaar niet meer gezien!â De Gesonaâs waren in de jaren vijftig razend populair met hun plaat âZolang er dagen zijnâ, een maandenlange hit.

Voor dhr. Vermooten is dit zijn dertiende boek. Eerder schreef hij onder andere boeken over Stations, Nederlandse Spoorwegen en Den Helder. Als het boek een succes wordt wil dhr. Vermooten er een serie van over de jaren 60, 70 en 80.