Dura Vermeer

Vinkeveen - 15 november 2011

Eerste werkvak Baambrugse Zuwe klaar

Dura Vermeer Infrastructuur Midden West heeft de werkzaamheden aan het eerste werkvak op het project Baambrugse Zuwe in Vinkeveen afgerond. Dit betekent dat de eerste tachtig meter van de nieuwe wegconstructie in gebruik genomen is.

De reconstructie Baambrugse Zuwe is noodzakelijk om een einde te maken aan het continu verzakken van de bodem.

Vanaf huisnummer 128 zijn heipalen geslagen en is een betonnen dek aangebracht. Aansluitend worden de overige wegvakken tot en met de kruising met de Herenweg en de beide hofjes gereconstrueerd. In een later stadium wordt een asfaltdeklaag aangebracht over de gehele weg. De planning van de werkzaamheden is versneld waardoor de totale uitvoeringsduur is teruggebracht naar twaalf maanden.

Naar verwachting zijn de totale werkzaamheden eind september 2012 afgerond. Vanaf 1 juli 2012 is verkeer op de Baambrugse Zuwe voor personenvoertuigen in twee richtingen weer toegestaan buiten werktijden van de aannemer (op werkdagen van 07.00 tot 16.30 uur), onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

Overlast beperken
Dura Vermeer en de gemeente doen er alles aan om overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt er regelmatig contact opgenomen met omwonenden om te informeren over de vorderingen en persoonlijke situaties te bespreken. Klachten worden snel opgevolgd. Zo zijn extra omleidingborden geplaatst naar aanleiding van contact met omwonenden. En wordt de werkplaats niet alleen opgeruimd maar ook wekelijks aangeveegd.

Zie ook
Aanpak bodemverzakking Baambrugse Zuwe Vinkeveen
---