Productschap Vis

Combinatie van Beroepsvissers (CvB) ondanks alles positief over toekomst

10 nov 2011

Twee onderwerpen stonden centraal op de, goed bezochte, ledenvergadering van donderdag 10 november in Harderwijk. Als eerste kwam de compensatie voor de vissers die geconfronteerd zijn met een jaarronde sluiting van hun visgebieden voor aal en wolhandkrab aan bod. Vervolgens werd in themagroepen gepraat over de praktische invulling van de visie op de toekomst van de binnenvisserij.

PVis-bestuurder Geleijnse, tevens voorzitter CvB, zal zich terdege blijven inzetten om de Staatssecretaris en de Tweede Kamer te houden aan de belofte dat de vissers op een nette manier gecompenseerd worden voor het niet meer kunnen vissen in door, met
overheidstoestemming/gebrek aan toezicht, vervuilde gebieden.

Hoewel het voor een aantal vissers betekent dat zij geen toekomst meer zien in de binnenvisserij werd toch door iedereen in themagroepen meegedacht over de inzet voor de toekomst, voor het behoud van het beroep van beroepsvisser op de binnenwateren.

De thema's uit de visie: ondernemerschap in transitie (omschakeling), organisatie en samenwerking en maatschappelijke waardering, beroepsvisserij als producent van hoogwaardig voedsel vormden de leidraad voor de discussie en verdere vormgeving van het actieplan.

Bijschriften foto's:


* Han Walder informeert de leden over de inzet van de Combinatie van Beroepsvissers om te komen tot een goede compensatie van de getroffen vissers uit de jaarrond gesloten gebieden voor aal en wolhandkrab.

* Onder leiding van Cornelie Quist discussieerden de leden over hoe de sector de nodige omvorming kan bewerkstelligen.


*

*