Gemeente Grave



GGD en CJG Maasland bieden jongeren laagdrempelige service

Vanaf donderdag 10 november biedt de GGD Hart voor Brabant jongeren in de regio Brabant-Noordoost de mogelijkheid om telefonisch vragen te stellen over alles wat hen bezighoudt op het gebied van seksualiteit. Elke woensdag- en donderdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur is de Sense-verpleegkundige van de GGD bereikbaar via telefoonnummer 06-20 40 62 56.

Voor jongeren tot en met 24 jaar die wonen in de regio Brabant-Noordoost houdt de GGD nu ruim een jaar een Sense-spreekuur in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Maasland in Oss. Vanaf 10 november kunnen zij nu ook telefonisch vragen stellen aan de GGD over allerlei onderwerpen rond seksualiteit. Bijvoorbeeld bij vragen, problemen of onzekerheden over soa, (ongewenste) zwangerschap, gebruik van voorbehoedsmiddelen of grenzen stellen tijdens de seks. Deze telefonische vorm van voorlichting is een makkelijke en laagdrempelige manier voor jongeren om snel en anoniem antwoord te krijgen op hun vraag. Afhankelijk van de aard van de vraag geeft de GGD direct advies. En als het nodig is, nodigt de GGD de jongere uit voor een uitgebreider gesprek en eventueel aanvullend lichamelijk onderzoek tijdens het Sense-spreekuur.

Sense-spreekuur
Het Sense-spreekuur, speciaal voor jongeren tot en met 24 jaar, vindt op donderdagmiddag tussen 13.45 en 16.00 uur (in de even weken) plaats in het gebouw van het CJG in Oss. Het spreekuur is gratis en anoniem; een afspraak maken is niet nodig. Jongeren zijn er van harte welkom met al hun vragen over liefde en relaties, veilig vrijen of soa. Er zijn ook Sense-spreekuren in de GGD-vestigingen in âs-Hertogenbosch en Oss. Jongeren konden hun vragen al stellen via mail en chat op www.sense.info.