KNHS

Adelinde Cornelissen winnaar van de Reem Acra FEI Best Athlete Award 2011
15 november 2011
Adelinde 1

1 | 2 | 3 | 4

RIO DE JANEIRO (KNHS) - Tijdens het diner, waarmee in Rio de Janeiro de jaarlijkse General Assemblee van de FEI werd afgesloten, werd Adelinde Cornelissen (Nijkerk) gehuldigd. Zij ontving de Reem Acra FEI Best Athlete Award 2011.

Adelinde was gekleed in een prachtige goudkleurige jurk, welke door mevrouw Reem Acra van het bekende modehuis zelf was gecreëerd. Reem Acra is hoofdsponsor van de wereldbeker dressuur. "Ik ben heel erg blij met deze Award en ik heb dan ook graag de moeite genomen om naar Rio de Janeiro te gaan om deze prijs persoonlijk in ontvangst te nemen", vertelde Cornelissen, die daarmee Edward Gal (Harskamp) opvolgt, die vorig jaar deze Award kreeg toebedeeld.
Cornelissen won in 2011 de wereldbeker finale in Leipzig, zegevierde op het EK in Rotterdam in de Grand Prix Special en in de Kür op muziek en veroverde met het Nederlandse dressuurteam brons. Al deze successen behaalde Adelinde met de Jazz-zoon Jerich Parzival.

Ook de KNHS ontving tijdens deze bijeenkomst een Award voor de successen van de Nederlandse hippische sporters op internationale kampioenschappen, welke door voorzitter Theo Ploegmakers in ontvangst werd genomen.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Foto's door Sjaak van der Lei en Maarten van der Heijden