Gemeente Waalwijk

Gemeentearchief richt expositie in met gerestaureerde stukken.

Tussen 1810 en 1996 was Waspik een zelfstandige gemeente. De archieven van deze gemeente worden bewaard bij het Gemeentearchief Waalwijk, waar ze ook kunnen worden ingezien. De tand des tijds had het in de jaren 1810-1937 door de gemeente gevormde archief, zo'n negentien strekkende meter, echter zodanig aangetast dat veel stukken niet meer bekeken konden worden. De gemeente Waalwijk stelde een eenmalig bedrag ter beschikking om het archief te restaureren. Resultaten van deze operatie kunt u nu bekijken.

De expositie laat enkele metamorfozes zien. Foto's van vóór de restauratie worden naast originele gerestaureerde documenten getoond. Behalve deze `voor en na' ervaring vertellen andere stukken uit het archief over de school die vroeger stond waar de bibliotheek nu staat. Dit in het kader van het tien-jarig bestaan van bibliotheek en van Den Bolder. De archiefstukken worden aangevuld met oude foto's.

De expositie is vanaf heden te bekijken tot maandag 2 januari 2012. Neem een kleine duik in het verleden van Waspik tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Bibliotheek Waspik

Schoolstraat 19

Openingstijden

ma
wo
vr

14.00 - 17.00 uur
14.00 - 20.00 uur
14.00 - 17.00 uur