Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Winterswijk - Ploertendoder in beslag genomen bij controle|
De politie heeft maandagavond 14 november bij een verkeerscontrole bij de grensovergang Kotten in een Duitse auto een ploertendoder aangetroffen en in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Regelmatig houdt de politie dergelijke controles. Hierbij wil zij een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en criminaliteitsbestrijding in de grensstreek. Agenten zagen de Duitse personenauto bestuurd door een 20-jarige Duitser, bij Kotten de grens naar Nederland over rijden. Toen zij de bestuurder staande hielden, roken de agenten een sterke drugslucht vanuit de auto. Bij onderzoek in de auto werd er geen drugs aangetroffen. Wel vonden de agenten een ploertendoder. Het verboden slagwapen is in beslag genomen en tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011160771

|     |Terborg - Rookwaar weg bij inbraak in horecagelegenheid   |
Bij een horecagelegenheid aan de Varsseveldseweg in Terborg is maandagavond 14 november ingebroken. Hierbij is een onbekende hoeveelheid aan pakjes sigaretten weggenomen.

De inbraak werd rond middernacht door de eigenaar ontdekt en gemeld. Er was een deur geforceerd om binnen te komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011160837

|     |Zelhem / Wehl - Winkelinbraken                            |
In de nacht van maandag op dinsdag 15 november is er ingebroken in een drogisterij aan de Magnoliaweg in Zelhem en in een winkel aan de Broekhuizerstraat in Wehl. Hierbij zijn in ieder geval sigaretten en parfums gestolen.

De inbraken werden vlak na elkaar rond 03.15 uur gemeld door de alarmcentrale.

In Zelhem was een deur geforceerd om binnen te komen. Hier is men er met rookwaar en parfums vandoor gegaan. In Wehl was een ruit ingegooid om binnen te kunnen komen.

Door een mistgenerator die bij een inbraakalarm direct in werking treedt, stond binnen korte tijd de winkel vol met rook. Ondanks dat de politie snel ter plaatse was, waren de daders niet meer aanwezig. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

2011160848 en 2011160849

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(


---- --