Gemeente Leeuwarden

Fries Museum start vriendencampagne

Ferd Crone tekent voor vriendencampagne Fries museum

`Ik bouw mee aan het Fries Museum. U ook?' Met die slogan hebben Peter Tuinman en Rense Westra aangeklopt bij burgemeester Ferd Crone. Hij werd de eerste vriend van het nieuwe Fries Museum.

Vriendencampagne

De actie is de aftrap van de vriendencampagne voor het Fries Museum. Men wil zoveel mogelijk inwoners van Friesland vriend maken voor de opening in het najaar van 2013. Volgens zakelijk directeur Roel Woering is de steun van vrienden nodig om het museum tot een succes te maken. Met de bijdragen kan men bijvoorbeeld aankopen doen voor collecties en tentoonstellingen en activiteiten organiseren.

Bekende friezen

Met Pia Dijkstra, Jeltje van Nieuwenhoven, Peter Tuinman en Rense Westra heeft het Fries Museum bekende Friezen als vrienden.

Zelf vriend worden?

Belangstellenden kunnen voor EUR 5 per maand vriend worden van het nieuwe Fries Museum. Ze krijgen allerlei vriendenvoordelen. Ze zijn bijvoorbeeld gast bij de feestelijke opening en ze krijgen het eerste jaar gratis toegang. Meer informatie over de vriendenclub is te vinden op de website van het Fries museum (opent in nieuw venster).