Gemeente Hellevoetsluis


Prioriteit voor Waterplannen "Struyten/Kooistee" en "Vesting"

In verband met de bezuinigingen is er de komende jaren minder geld beschikbaar voor de uitvoering van de waterplannen die de gemeente Hellevoetsluis samen met het Waterschap heeft opgesteld. Daarom heeft het college van B&W besloten alleen de meest urgente maatregelen uit te laten voeren.

De maatregelen en inrichtingsvoorstellen in deze plannen moeten onder andere leiden tot het voorkomen van wateroverlast en het verbeteren van de waterkwaliteit. Prioriteit wordt gegeven aan de waterplannen "Struyten/Kooistee" en "Vesting".
In De Struyten en De Kooistee zijn er al geruime tijd knelpunten in de waterdoorvoer. Dit kan bij extreem weer aanzienlijke overlast voor bewoners veroorzaken, zoals stankoverlast en ondergelopen tuinen. Het waterplan Vesting hangt samen met het Kierbesluit en moet onder meer ongewenste verzilting van de vestinggracht tegengaan als de Haringvlietsluizen op een kier worden gezet. Het college van B&W is van mening dat maatregelen in de vestinggracht voor rekening van het Rijk zijn. Het college kaart dit de komende tijd aan bij het waterschap, dat de leiding heeft over de uitvoering van compenserende maatregelen voor het Kierbesluit.

11/15/2011