Gemeente Leeuwarderadeel


Sjoeke van Wessel na 30 jaar gestopt als Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand

15-11-2011 12:44

Op vrijdag 11 november jl. is Sjoeke van Wessel - van der Giesen gestopt als Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (babs) van de gemeente Leeuwarderadeel.

Op die bijzondere datum heeft zij haar laatste huwelijk voltrokken op Dekema State in Jelsum. Door Symen Hoekstra en Geertje Veenstra in de echt te hebben verbonden was dat tevens haar 103de huwelijk. Voor loco-burgemeester Agda Wachter - Van Veen was dat een reden om haar na afloop van de plechtigheid te verrassen en haar, uit naam van het gemeentebestuur, te bedanken voor haar jarenlange inzet voor de gemeente.

Het was bijzonder dat Sjoeke van Wessel haar carrière als babs afsloot door haar laatste huwelijk op Dekema State te voltrekken. Sinds 2008 neemt deze state in haar leven een bijzondere plek in. Vanaf dat jaar is ze daar - elke zaterdag - vrijwilligster om bezoekers te ontvangen, rond te leiden en helpt ze mee om meetings te organiseren.

Dat ze in totaal meer dan 100 huwelijken heeft gesloten komt omdat Sjoeke deze functie jarenlang combineerde met haar baan als leerkracht op "cbs De Sprankel"(een samenvoeging van cbs "d Oriëntaesje" en "cbs De Paedwizer") in Stiens. Zij trouwde daarom aanstaande echtparen alleen op verzoek. Het waren dan ook vaak bekenden van haar; kinderen van kennissen, oud-leerlingen, kinderen uit haar woonomgeving en niet te vergeten leden uit haar eigen familiekring. Duidelijk is dat Sjoeke van Wessel haar werk in al die jaren met heel veel plezier heeft gedaan.

Door haar vrijwilligerswerkzaamheden voor Dekema State, de PKN kerk in Stiens en andere bezigheden vond ze het nu een goed moment om te stoppen. Loco-burgemeester Agda Wachter - Van Veen bood haar na afloop van de plechtigheid een mooi bos bloemen en een luxe pennenset aan.

Op de foto v.l.n.r.: Loco-burgemeester Agda Wachter, Sjoeke van Wessel en het kersverse echtpaar Symen en Geertje Hoekstra - Veenstra.


---