Royal Haskoning


Royal Haskoning organiseert seminar over huisvestingsproblematiek in de zorg
10-11-2011
Royal Haskoning organiseerde onlangs het seminar 'Vernieuwende Ruimte voor de Zorg' in het Kurhaus in Scheveningen. Met de deelnemers, vertegenwoordigers uit alle onderdelen van de Nederlandse zorgsector, werd onder leiding van dagvoorzitter Frank Heemskerk gepraat over verschillende aspecten en invalshoeken van de huidige huisvestingsproblematiek binnen de zorg (care en cure). Sprekers waren Roger van Boxtel (Menzis), Wouter Bos (KPMG), Joop Hendriks (Vz Raad van Bestuur Bronovo Ziekenhuis) en Peter Kelder (Royal Haskoning). Zij deelden hun inzichten vanuit de eigen invalshoek met de aanwezigen. Tijdens de forumdiscussie konden vragen gesteld worden en meningen gedeeld. Dit leverde levendige discussies op.

"Het organiseren van de financiering en het flexibel, duurzaam en zorggerelateerd bouwen is een uitdaging voor alle betrokken partijen in een veranderend zorglandschap. Belangrijk is hierbij dat samenwerking tussen partijen en innovatieruimte op technisch, financieel en zorginhoudelijk gebied samengaan. Naast het feit dat zorgverzekeraars een belangrijke gesprekspartner worden als het gaat om financiering (omdat de financier bijvoorbeeld wil weten of de verzekeraar de komende jaren bereid zal blijven om een bepaald ziekenhuis te contracteren), heeft ook de zorgsector behoefte aan verbreding van hun vastgoedstrategie en bijbehorende kennis, om een goede gesprekspartner te zijn voor financiers."

Royal Haskoning heeft ter gelegenheid van dit seminar het boekje "Vernieuwende Ruimte voor de Zorg" uitgebracht. Dit boekje is hier te downloaden of te bestellen via .........