Ondernemers voor behoud euro

Persbericht van Kamer van Koophandel Nederland

Een ruime meerderheid (78%) van de ondernemers is voor het behoud van de euro. Zij zijn het oneens met de stelling dat Nederland met de euro teveel last krijgt van de financiële problemen van andere lidstaten. Het herinvoeren van de gulden lost volgens hen niets op. Dit blijkt uit een peiling onder het KvK Ondernemerspanel.

Komende jaren last van schuldencrisis
Veruit de meeste ondernemers verwachten niet dat de huidige schuldencrisis ongemerkt aan hen voorbij zal gaan. Ruim de helft (56%) van de ondernemers verwacht maximaal 4 jaar last te zullen hebben; één op de vijf (22%) van hen verwacht langer dan 4 jaar last te zullen hebben van de schuldencrisis. Nog eens één op de vijf ondernemers (22%) heeft géén last van de schuldencrisis.

Over het KvK Ondernemerspanel
Het Ondernemerspanel van de Kamer van Koophandel telt bijna 10.000 leden. Zij nemen deel aan online onderzoek, onder meer over actuele onderwerpen zoals wetswijzigingen, belastingen, effecten van economische crisis en overige ondernemersvraagstukken. Het panel biedt de Kamer van Koophandel ook de kans haar producten en diensten direct af te stemmen op de behoefte van de ondernemers.

Over de Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel is een onafhankelijke dienstverlener die zich inzet om ondernemers verder te laten komen met ondernemen. Zij biedt deskundige ondersteuning en informatie aan ondernemers over de volle breedte van het ondernemerschap: van het starten van een bedrijf tot het vinden van een opvolger, en van regionale ontwikkelingen tot internationaal zakendoen. Met het handelsregister als bron biedt de Kamer van Koophandel betrouwbare kennis over elk bedrijf en iedere branche. Daarnaast werkt de Kamer van Koophandel mee aan projecten die de regionale bedrijvigheid een impuls geven.




Razende Robot Reporter