Liander

Fans tanken voortaan duurzaam in de ArenA

15 december 2011

Arnhem - Vrijdag 11-11-11 was de Dag van de Duurzaamheid. Amsterdam ArenA tekende die dag met 34 partners een Green Deal. Hiermee committeren partijen zich om concrete afspraken op te stellen om samen de duurzame ambitie van Amsterdam ArenA te verwezenlijken.

Amsterdam ArenA pakte deze dag aan om de samenwerking binnen haar duurzame programma af te trappen. De Amsterdam ArenA gelooft heilig dat duurzaamheid niet alleen te bereiken is, maar dat je samen met founders, business partners en evenementorganisatoren tot meer ideeën komt en elkaar kunt helpen met het realiseren en financieren ervan. Bovendien kun je samen meer draagvlak creëren.

Oplaadpunten voor elektrisch vervoer
IMG_nieuwsbericht_ArenA3_200x219 Nancy Kabalt van Liander tekende samen met 34 andere representanten uit het nationale en internationale bedrijfsleven de Green Deal. Als aftrap van het duurzame partnership is de Amsterdam ArenA voorzien van opvallend rode Liander-laadpunten voor elektrisch vervoer. Gasten van de Amsterdam ArenA die met elektrisch vervoeren waren konden op deze belangrijke dag hun auto al opladen. Doelstelling is dat in de nabije toekomst bezoekers van de Amsterdam ArenA met een elektrische auto niet langer op P3, P4 of P5 hoeven te parkeren, maar het voorrecht hebben om met hun elektrische auto rechtstreeks de Amsterdam ArenA in te rijden om zo hun auto op één van de vele honderden Liander-laadpalen aan te sluiten. Zo wil de Amsterdam ArenA duurzame gasten belonen voor hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Toekomst
In 2010 stelde Amsterdam ArenA een 5-jarenplan op om het stadion te verduurzamen. Zo zal de organisatie in 2015 geen CO2 meer uitstoten, minder afval produceren en het waterverbruik verminderen. Om haar ambities te bereiken, betrekt Amsterdam ArenA haar partnerorganisaties. Veel daarvan wilden meewerken aan de duurzame ambities en tekenenden afgelopen vrijdag de eerste Green Deal. In de komende drie maanden zal er voor elke nieuwe Green Deal die getekend wordt een aantal concrete afspraken worden opgesteld. In 2012 staan strategische meetings gepland, die in het laatste kwartaal van 2012 worden afgesloten in het dan nieuw opgeleverde duurzame Hoofdgebouw van Amsterdam ArenA zelf.