Politie Brabant Zuid-Oost

Veertig bestuurders op de bon voor negeren rood kruis boven A2

Leende, 15-11-2011 o Voor het negeren van een rood kruis op de A2 bij Leende heeft de politie dinsdagochtend veertig bekeuringen uitgedeeld. Op de snelweg gebeurde een ongeluk. De rechterrijstrook werd afgekruist zodat de hulpverleners veilig hun werk konden doen.

Gevaarlijke situatie na aanrijding

Een 21-jarige automobiliste uit Gilze raakte dinsdagochtend rond 9.30 uur op de A2 in de richting van Weert de controle over haar stuur kwijt. Ze gaf aan dat ze verblind werd door de laagstaande zon. De vrouw kwam in de berm terecht en botste tegen een vangrail. Ze is voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest, maar mocht daarna naar huis. De rechterrijstrook werd afgekruist door Rijkswaterstaat zodat de hulpverleners op een veilige manier het slachtoffer konden helpen. Veertig bestuurders hadden echter lak aan het kruis boven de snelweg en reden met volle snelheid over de rechterrijstrook. Hierdoor ontstond op de aangrenzende vluchtstrook een onveilige situatie voor de hulpverleners en het slachtoffer. De bestuurders die de afzetting hebben genegeerd kunnen binnenkort een bekeuring in de bus verwachten.

Wat kunnen weggebruikers doen?
Wees alert op rode kruizen boven rijstroken en vermijd deze rijstroken. Anders kan dit gevaarlijke situaties opleveren, waarbij mensenlevens worden geriskeerd.Weggebruikers kunnen ook een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid door zich te houden aan de plaatselijke maximumsnelheid, voldoende afstand te houden tot de voorganger en medeweggebruikers ruimte te geven om van rijbaan te wisselen.