Gemeente Echt-Susteren


Wijziging openingstijden vestigingen BiblioNova

Per 1 januari 2012 wijzigen de openingstijden van diverse vestigingen van BiblioNova in de gemeenten Echt-Susteren en Sittard-Geleen. De gemeenten en BiblioNova hebben, in gezamenlijk overleg, besloten dat van de locaties Geleen, Born, Grevenbicht, Munstergeleen, Susteren, Pey, Roosteren, Koningsbosch en Nieuwstadt de openingstijden worden teruggebracht.

Â

Bezoekersaantallen bepalen openingstijden

Bij het bepalen van de nieuwe openingstijden is door BiblioNova gekeken naar de bezoekersaantallen en de inzet van personeel. De dagdelen of uren die zijn vervallen zijn de momenten waarop bezoekersaantallen laag zijn.

Het besluit tot wijziging van de openingstijden is genomen als gevolg van de taakstellingen die aan BiblioNova zijn opgelegd. BiblioNova bezuinigt terwijl het bestaande voorzieningenniveau met filialen toch wordt gehandhaafd. Hiermee wordt vooruitgelopen op de Toekomstvisie BiblioNova die in februari 2012 gereed zal zijn.

Â

Toekomst van de bieb

De colleges van B en W van de gemeenten Beek, Schinnen, Stein, Echt-Susteren en Sittard-Geleen hebben eerder dit jaar ingestemd met de bestuursopdracht om te komen tot een toekomstvisie op het Bibliotheekwerk in de regio. In deze visie wordt aandacht besteed aan landelijke ontwikkelingen (onder andere digitalisering) en wordt ingespeeld op trends en ontwikkelingen (ontgroening, vergrijzing, vrije tijdsbesteding e.d.). De gevolgen die hieruit voortvloeien voor de Stichting BiblioNova worden vervolgens in kaart gebracht en zullen dienen als basis voor de subsidiëring van BiblioNova vanaf 2013. Het rapport zal in februari 2012 gereed zijn.

Â

Nieuwe openingstijden

De nieuwe openingstijden van de vestigingen van BiblioNova zijn te vinden op de website www.biblionova.nl.

Â