Gemeente Echt-Susteren


Gerenoveerde gymzaal Koningsbosch geopend


In september en oktober is de gymzaal aan de Karel V-straat in Koningsbosch volledig gerenoveerd. Deze renovatie is een onderdeel van het dorpsontwikkelingsplan Koningsbosch. Opdrachtgevers van de vernieuwing van de hal zijn de gemeente Echt-Susteren en WoonGoed 2-Duizend. Met hulp van de Provincie Limburg hebben zij de financiële middelen hiervoor beschikbaar gesteld.

Â

Wat is er veranderd?
De accommodatie is voorzien van een nieuw dak, spouwmuurisolatie en nieuwe ramen. Gevels zijn schoongemaakt en waar nodig opnieuw gevoegd en voorzien van trespa-afwerking. Er is een nieuwe entree gemaakt, die geschikt is voor mensen in een rolstoel.

Ook in het gebouw is het nodige gebeurd. De technische installaties ( verwarming en afzuiging) zijn volledig vernieuwd. Kleedkamers, douches en toiletten zijn voorzien van nieuw tegelwerk. Er is een kleedkamer/douche en toilet voorziening aangelegd voor minder validen. Deuren zijn verbreed zodat rolstoelgebruikers toegang hebben tot de zaal. Deuren en banken van de kleedruimtes zijn opnieuw geverfd. De vloer van de gymzaal is voorzien van een nieuwe toplaag en last but not least is de inrichting (sporttoestellen) voor een groot deel vernieuwd.

Â

Weer open!

Sinds eind oktober is de gymzaal weer beschikbaar voor alle gebruikers. Verhuur aan nieuwe gebruikers kan geregeld worden via Menswel Sportbedrijf. (tel. 484848)

Â

DOP Koningsbosch

Met de afronding van de renovatie van de gymzaal is een van de doelstellingen van het DOP Koningsbosch gerealiseerd. De gemeenschap Koningsbosch kan de komende 25 jaar beschikken over een goede binnensportaccommodatie. De volgende projecten, die op dit moment worden voorbereid zijn de renovatie van het gemeenschapshuis Oos Heem, de herinrichting van het Koningsplein, de Karel V-straat, de Philips II-straat en een deel van de Kaplaan Verdonschotlaan.

Â