Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 15 november

Noord-Holland Noord, 15-11-2011 o 16.00 uur

Drie gewonden bij ongeval op Nieuweweg

Benningbroek, maandag 14 november

Op maandagavond omstreeks 19.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Nieuweweg in Benningbroek, waarbij drie personen gewond raakten.

Een 47-jarige man uit Midwoud reed in een personenauto over de Nieuweweg in de richting Wognum. Vanuit tegengestelde richting kwam een landbouwtractor met dieplader, bestuurd door een 21-jarige man uit Wieringerwerf. Mogelijk doordat de dieplader slingerde, raakten de auto en de dieplader elkaar bij het passeren. Door de klap raakte een houten balk van de dieplader los. Deze schoot door het voorraam van de auto, dwars door de hoofdsteun van de bestuurdersstoel om vervolgens door het achterruit de auto te verlaten. De bestuurder, die de balk vermoedelijk aan zag komen, kon op het laatste moment wegduiken. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt en raakte de personenauto op de verkeerde weghelft. Hier botste de auto frontaal op een tegenligger, een personenauto waarin twee vrouwen van 58 en 59 jaar oud uit Nibbixwoud zaten. Alle drie betrokkenen werden voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Door de botsing begon de dieplader steeds meer te slingeren en belandde uiteindelijk even verderop naast de weg. De dieplader raakte daarbij een boom. De bestuurder van de tractor bleef ongedeerd.

De brandweer moest ter plaatse komen om de man uit Midwoud uit zijn auto te bevrijden. Door de frontale botsing was hij hierin bekneld komen te zitten. Bij het ongeval werd assistentie verleend door personeel van een traumaheli.

Door truc afgeleid

Alkmaar, maandag 14 november

Een 33-jarige Roemeense man werd maandagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in de Hoogstraat. De man was samen met een andere man een winkel binnengelopen aan de Achterstraat. De winkelmedewerkster werd aan de praat gehouden door één van de mannen, terwijl de andere achterin de winkel bleef. Omdat de medewerkster het idee had dat zij werd afgeleid, controleerde zij meteen het privévertrek in de winkel. Zij kwam er achter dat zij geld miste uit haar portemonnee. De 33-jarige man kon aan de hand van het signalement aangehouden worden op de Hoogstraat. De andere man werd niet meer getraceerd.

Mishandeling

Andijk, maandag 14 november

Een 18-jarige man uit Andijk is maandagavond rond 21.00 uur aangehouden in zijn woning. De man had eerder die avond een 16-jarige jongen uit zijn woonplaats geslagen op de Middenweg. De jongen liep hierbij een dik jukbeen en een gezwollen neus op. De politie achterhaalde het adres van de verdachte en kon hem in zijn woning aanhouden voor mishandeling.

Bromfietser ten val

Den Helder, maandag 14 november

Een 17-jarige bromfietser kwam maandagmiddag rond 15.15 uur ten val op de Nieuweweg. De jongen wilde een groepje fietsers inhalen. Doordat de fietsers naast elkaar gingen fietsen moest hij uitwijken waardoor hij in het gras terecht kwam. Hij kwam ten val op het fietspad en kreeg het stuur van zijn brommer in zijn lies. De fietser werd ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Getuigenoproep beroving

Medemblik, dinsdag 15 november

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die op zaterdag 5 november jl. tussen 16.00 en 16.30 uur plaatsvond op de Kleyenburg. Een 81-jarige vrouw zat op een terras op de Nieuwstraat toen er een man en een vrouw naar haar toe kwamen met een kaart in hun handen. Zij probeerden haar iets duidelijk te maken. Omdat het erg rommelig ging gaf de 81-jarige vrouw aan dat zij het niet wist. Zij dronk haar koffie op en ging weg. Toen zij via de Bagijnhof de Kleyenburg opliep zag zij de man en vrouw weer. Zij zwaaiden wederom met de kaart en liepen naar de 81-jarige vrouw. De vrouw kwam achter haar staan, sloeg een arm om haar hals en duwde haar naar de grond. Het slachtoffer kwam op haar knieën op de grond terecht. De man begon aan haar kleding te trekken. Uit het niets stopten de man en vrouw en liepen weg. Het slachtoffer kwam er thuis achter dat haar armband die zij om haar pols droeg weg was.

De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat de 81-jarige vrouw op het terras op de Nieuwstraat door de man en vrouw werd aangesproken op zaterdag 5 november jl. Ook mensen die getuige zijn geweest van de beroving op de Kleyenberg of ander informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning

Alkmaar, maandag 14 november

In een woning aan de Ooievaarstraat werd maandag tussen 18.30 en 21.45 uur ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een klapraam geforceerd. Uit de woning werden laptops weggenomen en een geldkistje.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van de bovengenoemde locatie iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Controle op 50 km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Hoorn, maandag 14 november

Bij een controle op de Weel van 10.10 tot 12.40 uur werden maandag 48 overtredingen geconstateerd. In totaal reden er 304 bestuurders langs de controle. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u. Deze bestuurder kan een beschikking van Justitie op de deurmat verwachten.

Alkmaar, dinsdag 15 november

Op de Koelmalaan werd dinsdagochtend van 09.15 tot 11.45 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 918 passerende bestuurders reden er 57 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Fietsster gewond bij aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 15 november

Een 50-jarige fietsster uit Heerhugowaard raakte dinsdagmiddag rond 13.00 uur gewond bij een aanrijding op de rotonde Zuidtangent/Middenweg. Een 40-jarige automobilist uit Schagen had stil gestaan voor fietsers en wilde de rotonde op rijden. Hij zag hierbij de 50-jarige fietsster over het hoofd, die van rechts kwam. Zij reed tegen de zijkant van de auto terwijl deze optrok. De fietsster werd naar het ziekenhuis overgebracht met onbekend letsel. Vermoedelijk is de auto over haar hand gereden.