Politie Brabant Zuid-Oost

Jongen met nepwapens opgepakt

Valkenswaard, 15-11-2011 o Het plaatsen van een foto op internet van een jongen met een op een vuurwapen lijkend voorwerp heeft dinsdag gezorgd voor de aanhouding van een minderjarige jongen uit Valkenswaard. De foto is inmiddels van het internet verdwenen en de nepwapens zijn in beslag genomen.

De politie heeft dinsdagmiddag op een school in Valkenswaard een 15-jarige jongen aangehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van een foto op een social media site waar de jongen opstond met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Vervolgens hebben agenten zijn ouders op de hoogte gebracht en in de woning gezocht naar mogelijke (nep)wapens. In het pand werden twee nepwapens, lijkend op machinegeweren, gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De jongen mocht na verhoor naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Nepwapens verboden

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken veel op echte vuurwapens. Daarmee zijn ze voor bedreiging van anderen geschikt en om die reden in ons land verboden.Hoe zou jij het vinden als iemand een niet van echt te onderscheiden nepwapen op je hoofd richt en je mag al je bezittingen afgeven? Neem jij het risico om te kijken wat de andere wil doen? In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. Omdat deze nepwapens in Nederland verboden zijn, is ook de invoer uit het buitenland strafbaar.