Politie Flevoland

Alcoholcontroles in de regio; 12 aanhouding 2 rijbewijzen ingevorderd

Zeewolde/Noordoostpolder, 13-11-2011 o Er zijn afgelopen weekend op diverse locaties in de regio alcoholcontroles gehouden. In totaal zijn er 12 bestuurders aangehouden inzake rijden onder invloed. Daarbij is bij twee van hen het rijbewijs ingevorderd. Tegen al deze alcomobilisten is proces verbaal opgemaakt.

Op vrijdagavond 11 november hield het Verkeershandhavingsteam (VHT) samen met de basiseenheid van Zeewolde dynamische alcoholcontroles in Zeewolde. Er zijn deze avond zeven automobilisten aangehouden met een glaasje teveel. Een 39-jarige man uit Zaandam zat het meest boven de wettelijk toegestane hoeveelheid. Hij blies 355 ugl (0,8 promille). In totaal werden in deze avond 970 blaastesten afgenomen.

Zaterdagavond 12 november zijn bij dynamische controles van het VHT in de Noordoostpolder vijf beschonken bestuurders aangehouden. Daarbij zijn twee rijbewijzen ingevorderd, van een 36-jarige man uit Vollenhove, hij blies 710 ugl (1,6 promille) en een 38-jarige vrouw uit Rutten, zij blies 630 ugl (1,4 promille). In totaal hebben er op de verschillende locaties 533 bestuurders een blaastest ondergaan.