Gemeente Dalfsen


1e werkgroepronde Nieuwleusen Synergie

15-11-2011

In de eerste werkgroepbijeenkomst op 9 november in sporthal de Schakel is gedroomd over een Duurzaam Nieuwleusen.

Intussen zijn de werkgroepen van Nieuwleusen Synergie van start gegaan. De uitkomsten zijn verwerkt in 5 prezi's (soort van presentaties) die de werkgroepen zelf hebben gemaakt. De thema's van de werkgroepen zijn: Leefbaarheid, Samen naar de Toekomst, Daadkracht, Zelfvoorzienend, Technische Duurzaamheid.

De volgende avond is op 23 november. Tijdens deze avond worden de plannen verder uitgedacht. Op 7 december is de afsluitende werkgroepbijeenkomst, waarbij de plannen op papier worden gezet.

Inwoners van Nieuwleusen die nog niet deelnemen, zijn alsnog van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via: m.gils@dalfsen.nl .

Ondernemend
Nieuwleusen is een ondernemende kern, waar op dit moment veel projecten en ontwikkelingen spelen. Denkt u hierbij onder andere aan het verbouwen van sporthal de Schakel tot een multifunctionele accommodatie, de ontwikkeling van een duurzaam bedrijfsverzamelgebouw, de ontwikkeling van een paramedisch centrum met doelgroepenbad en de ontwikkeling van de nieuwe duurzame woonwijk Westerbouwlanden Noord fase 2. Bij al deze projecten staat een leefbaar, gezond en duurzaam Nieuwleusen centraal.

Synergie
De gemeente Dalfsen wil samen met bedrijven, inwoners en maatschappelijke instanties in Nieuwleusen kijken naar de mogelijkheden om lopende en toekomstige duurzame initiatieven in Nieuwleusen te verbinden en meerwaarde te creëren. De gemeente heeft hiervoor procesbegeleider Harm van Dijk van DHV aangesteld. Doel is om samen toe te werken naar een Duurzaam Nieuwleusen en in 2012 mee te doen aan de verkiezing tot Duurzaam Dorp van Overijssel.