Politie Rotterdam-Rijnmond

3D aangifte nu ook op politiebureau Ridderkerk

Datum incident: 15-11-2011 Locatie: Ridderkerk - District/dienst: Feijenoord-Ridderster

Datum publicatie: 15-11-2011 16:27

Op dit moment worden de laatste werkzaamheden aan politiebureau Ridderkerk uitgevoerd, voor de verbouwing tot 3D-aangiftelocatie. Vanaf 22 november 2011 kunnen burgers via deze nieuwe manier aangifte of melding doen bij de politie.

Hoe werkt het?

Op een politiebureau met 3D-loket heeft de aangever via een live-verbinding met een driedimensionaal televisiebeeld persoonlijk contact met een politiemedewerker. Door een paspoort of rijbewijs te scannen, weet de politiemedewerker direct wie tegenover hem in de kamer zit. Hoewel, tegenover? De politiemedewerker die uw aangifte of melding in behandeling neemt zit op een politiebureau verderop.

Het 3D beeld is zo levensecht dat het net lijkt alsof de politiemedewerker tegenover u zit. Deze neemt vervolgens op de gebruikelijke manier de aangifte op. Belangrijke documenten worden via een camera in het plafond gescand. Het document verschijnt eveneens in beeld. De aangifte wordt daarna naar het huisadres verstuurd.

Voordelen

Door deze nieuwe werkwijze kan de politie burgers snel en efficiënt helpen. Er blijft meer tijd over voor de andere politietaken én het bureau kan langer open blijven, te weten van 08.00 uur tot 22.00 uur, 7 dagen per week. Voor het doen van 3D aangifte kan het beste een afspraak gemaakt worden via 0900-8844. In totaal worden 17 politiebureau in de regio Rotterdam Rijnmond omgebouwd tot een 3D locatie.

Bewonersmiddag

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe manier van aangifte doen? Kom dan zaterdag 19 november tussen 13.00 uur en 16.00 uur naar onze bewonersmiddag op politiebureau Ridderkerk, Kievitsweg 90. Dan kunt u zelf ervaren hoe het is om via een 3D scherm `aangifte' te doen.

Officiele opening

Op dinsdag 22 november opent burgemeester A. Attema van Ridderkerk om 14:00 uur deze 3D locatie. Vanaf die datum is het alleen nog mogelijk om via 3D aangifte te doen op bureau Ridderkerk.

Meerdere manieren van aangifte doen

Politie Rotterdam-Rijnmond kent meerdere manieren van aangifte doen. U kunt het beste bellen met 0900-8844. Daar wordt gekeken welke manier van aangifte het beste bij uw situatie past. Daar wordt bekeken welke vorm van aangifte doen het beste bij uw situatie past. Eenvoudige zaken kunnen makkelijk en snel via internet www.politie-rotterdam-rijnmond.nl of telefonisch. Uiteraard kunt u voor zaken met veel impact zoals geweld- en zedenzaken terecht op een politiebureau.