Politie Brabant Zuid-Oost

Woninginbreker op heterdaad gepakt dankzij alerte getuige

Heeze, 15-11-2011 o Een oplettende getuige belde maandavond direct de politie toen hij iets verdachts zag bij een woning in Heeze. Hierdoor heeft de politie op heterdaad een man in het pand op kunnen pakken.

Aanhouding

"Bij een woning aan de Dominee Kremerstraat in Heeze is een raam ingeslagen en een persoon is vervolgens naar binnen gegaan", werd maandagavond doorgegeven aan de meldkamer. Hierop is de politie direct naar de betreffende woning gegaan. De agenten gingen met een politiehond naar binnen en troffen daar een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De verdachte is rond 21.40 uur aangehouden en voor verder onderzoek in de cel gezet.

Wees alert en bel de politie

Dankzij deze alerte getuige heeft de politie de verdachte aan kunnen houden. De aanpak van woninginbraken heeft absolute prioriteit bij de politie. Vandaar ook de inzet van de speciale "controledienst woninginbraken". Kijk voor een uitgebreidere toelichting op dit nieuwe initiatief naar het filmpje op ons Youtube-kanaal.We kunnen echter niet vaak genoeg benadrukken dat de politie ook uw hulp nodig heeft om inbraken tegen te gaan en verdachten aan te houden. Het is daarom belangrijk om de eigen woonomgeving in de gaten te houden. Zeker tijdens vakantieperiodes als veel mensen op vakantie zijn en woningen leeg staan. Onthoud het signalement van mensen die zich verdacht gedragen en noteer gegevens en kentekens van vervoermiddelen die verdacht rondrijden in de buurt en geef deze door aan de politie. Als het veilig en mogelijk is kunt u natuurlijk ook een foto maken en deze doorspelen aan de politie. Bel bij onraad of verdachte situaties met de politie via het algemene nummer 0900-8844 of bij een inbraak direct met 112. Anoniem melding doen kan natuurlijk ook door contact op te nemen met 0800-7000.