Gemeente Den Haag

Persbericht

Eerste diploma én betaalde baan voor Haagse ID'er

Wethouder Henk Kool (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft vandaag het eerste diploma uitgereikt aan een deelnemer van een werkgelegenheidsproject van de gemeente Den Haag en de HTM.

Binnenkort krijgen nog eens 29 Hagenaars zo'n diploma. Het gaat om mensen die een gesubsidieerde ID-baan hadden en nu de opleiding Beveiliging op MBO2-niveau volgen. Met dit diploma kunnen zij aan de slag als beveiliger bij de HTM.

Het eerste diploma is uitgereikt aan een vrouw, die door wethouder Kool en Paul Peters van de HTM werd verrast met een contract voor een betaalde baan bij beveiligingsbedrijf Envido BV. Dit is een aan de HTM gelieerd beveiligingsbedrijf dat personeel levert voor de beveiliging van trams en bussen van de HTM. Eerder werkte de Haagse met een gesubsidieerde ID-baan op een stadsboerderij in de Schilderswijk.

De vrouw maakt deel uit van een groep van 30 Hagenaars met een gesubsidieerde ID- of WIW-baan,
die begin dit jaar gestart zijn met een leer-werk traject waarbij ze worden opgeleid voor het erkende MBO-2 diploma `Beveiliger-2'. Speciaal hiervoor is in april van dit jaar een samenwerking met HTM gestart. Zo zijn alle deelnemers tijdens de opleiding als Aspirant-beveiliger binnen het stadvervoer ingezet om de benodigde werkervaring op te doen.

De gemeente Den Haag is begin dit jaar gestart met de afbouw van de gesubsidieerde ID- en WIW-banen. Dit was noodzakelijk vanwege rijksbezuinigingen. De gemeente doet er zoveel mogelijk aan om ID'ers te helpen bij het zoeken naar een reguliere baan. Naast de samenwerking met de HTM zijn er meerdere werkgelegenheidsprojecten opgezet met als doel deze doelgroep naar een betaalde baan te leiden. Daarnaast worden sollicitatietrainingen, scholing en individuele bemiddeling aangeboden.

uitreiking diploma Haagse ID'er
uitreiking diploma Haagse ID'er