Gemeente Den Haag

Brandweerkazerne Moerwijk verbouwd tot bedrijfsverzamelgebouw

Op 15 november is het verbouwde bedrijfsverzamelgebouw De Kazerne in Den Haag Zuidwest geopend. De voormalige brandweerkazerne aan de Erasmusweg biedt plaats aan verschillende bedrijven en organisaties.

De ondernemers in dit soort verzamelgebouwen helpen en inspireren elkaar. Daardoor ontstaat een soort onderlinge kruisbestuiving. En dat is goed voor de ondernemers zelf en de economie in de wijk.

Het gebouw heeft 42 verschillende ruimten, die gecombineerd kunnen worden. De oppervlakten variëren van 6 vierkante meter tot circa 250 vierkante meter. Dit is vooral interessant voor kleine bedrijven. Ook de korte en flexibele looptijd van de huurcontracten is een voordeel.

In De Kazerne hebben zich verschillende detacheringbedrijven, een garagebedrijf, een koeriersbedrijf, een organisatie- en architectenbureau en een sportschool gevestigd.

De brandweerkazerne is geopend in 1969. Het hoofdbureau en de alarmcentrale waren er gevestigd. In 2010 sloot de kazerne, bijgenaamd `Echo', omdat het gebouw niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd. Na een uitgebreide verbouwing vestigde de eerste huurder zich in juni 2011 in het bedrijfsverzamelgebouw. De Kazerne is inmiddels voor 80% verhuurd.