Vezelrijke pasta wint Jaarprijs Voedingscentrum 2011

Persbericht van Stichting Voedingscentrum Nederland

8000 consumenten stemmen tijdens online verkiezing

Bijna 8000 bezoekers brachten op deze website hun stem uit. Daarvan riep bijna de helft Honig Vezelrijk pasta uit tot winnaar van de Jaarprijs Voedingscentrum 2011. Deze prijs is bedoeld als motivatie voor fabrikanten om gezondere producten op de markt te brengen. De winnaar mag het beeldmerk 'Jaarprijs Voedingscentrum 2011' een jaar lang gebruiken in de marketing rond het product.

Kiezen voor gezond blijkt soms best lastig voor consumenten. Daarom is het Voedingscentrum blij met productinnovaties die deze keuze net iets makkelijker maken. Elk jaar roept het Voedingscentrum de voedingsmiddelenindustrie op om hun gezonde innovaties in te sturen. Deze producten kunnen in aanmerking komen voor de Jaarprijs Voedingscentrum. Een deskundige jury maakt een selectie uit de binnengekomen inzendingen. Vervolgens kan het Nederlands publiek via de website een stem uitbrengen op één van de genomineerde producten. Dit jaar kon men stemmen op:

BlondVolkoren van GB Plange: 100% volkorenbrood, dat lijkt op witbrood Honig Vezelrijk Pasta van H.J. Heinz BV: 'gewone' pasta, maar met veel meer vezels
KEES van Keesmakers BV: lijkt op kaas met gezonder vet en minder zout Dit jaar heeft het Nederlandse publiek Honig Vezelrijk pasta verkozen tot winnaar. Pasta is een veel gegeten product en de jury denkt daarom dat het een grote impact op de gezondheid kan hebben. Vezels zorgen voor een verzadigd gevoel, een goede stoelgang en kunnen helpen het cholesterol te verlagen. Elke dag zou je zo ongeveer 30 gram vezels moeten eten. Ongeveer 90% van de mensen haalt dit niet.

Minder inzendingen, maar van goede kwaliteit
Dit jaar zijn er twintig producten ingestuurd om mee te dingen naar de Jaarprijs. Dat zijn aanzienlijk minder inzendingen dan in voorgaande jaren. Het komt vooral doordat levensmiddelenfabrikanten het afgelopen jaar minder nieuwe producten op de markt hebben gebracht. De jury is echter wel tevreden over de kwaliteit van de inzendingen. Er is voldoende aandacht voor meer vezels en minder verzadigd vet, calorieën en zout. Er waren veel inzendingen voor producten die in een gezonde basisvoeding thuishoren. De jury vindt dat een positieve ontwikkeling.

Links:
http://www.voedingscentrum.nl/professionals/pers/persmappen/jaarprijs-v oedingscentrum.aspx



Razende Robot Reporter