Ingezonden persbericht



---



P E R S B E R I C H T

Bergen op Zoom, 11 november 2011

Doorbraak voor praktijkopleidingen Infra in de regio

Completering van het opleidingsaanbod is een feit

Dinsdag 15 november a.s. is het zover: de opleidingen voor monteurs Infra krijgen een eigen praktijklokaal aan de Nobellaan in Bergen op Zoom. Door de gezamenlijke inspanning van het bedrijfsleven, het Markiezaat College en InstallatieWerk Brabant-Zeeland en dankzij een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie is onze regio een compleet opleidingstraject rijker. En dat voor beroepen ten dienste van een branche die steeds belangrijker wordt en groeit in omvang.

Immers monteurs Infra zijn de drijvende kracht achter een immens, vaak onzichtbaar netwerk voor onze ondergrondse infrastructuur die gas, water, warmte en een scala van data aansluit, maar ook zorgt voor het functioneren van verkeerslichten e.d.

Regionale voortrekkersrol
Het belang wordt volledig onderkend door de gemeente Bergen op Zoom. Als wethouder van onderwijs Coppens a.s. dinsdag het praktijklokaal officieel opent, gebeurt dat in het volledig besef van de voortrekkersrol voor de regio.

Subsidie voor Beroepsonderwijs in Bedrijf
Het project ontvangt subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hiermee wordt samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven gestimuleerd om beroepsonderwijs beter te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

Opleiding en bijscholing
Het praktijklokaal wordt ingezet voor de opleidingen
. Monteur Infra Data/Elektra BBL

. Monteur Infra Gas/Water/Warmte BBL
Maar ook bijscholing zal een uitermate belangrijke functie gaan vervullen.


---

Noot voor de redactie (