Gemeente De Wolden
-------------------------------------------------------------

Persbericht-uitnodiging








Zuidwolde, 11 november 2011








Aangepast sporten in gemeente De Wolden!

Kennismakingslessen aangepast sporten in samenwerking met gymnastiekvereniging DOS Zuidwolde

De gemeente De Wolden gaat samen met SportDrenthe en gymnastiekvereniging DOS in Zuidwolde een pilot draaien om structureel beweegaanbod te creëren voor jongeren met een beperking. In het najaar 2010 is er een onderzoek geweest naar de behoefte hiervan. In november en december 2011 organiseert een trainer van DOS elke dinsdagavond bewegingsactiviteiten. Het zijn kennismakingsactiviteiten die bij voldoende deelname structureel worden aangeboden.

Wethouder Liesbeth Koster is verheugd over het initiatief: "Het uitgangspunt voor het gemeentelijk sportbeleid is de breedtesport, waarbij het streven is zoveel mogelijk inwoners te laten bewegen en sporten. Als college zetten we ons in op de ontwikkeling van sportactiviteiten voor diverse doelgroepen waaronder mensen met een beperking en jongeren."

Wie een beperking heeft, is van harte welkom om vanaf 15 november op elke dinsdagavond van 18.30 - 19.30 uur te komen kijken of actief deel te nemen. De lessen vinden plaats in de gymzaal aan de Zuideresweg in Zuidwolde. Deelname is gratis. De lessen staan onder deskundige leiding van SportDrenthe en gymnastiekvereniging DOS Zuidwolde. Belangstellende kunnen voor meer informatie of opgave voor de eerste les contact opnemen met SportDrenthe, T. (0528) 233775 of E. kmeijerink@sportdrenthe.nl.