Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 november 2011

Stadswandeling in de voetsporen van Sint Nicolaas
Wat hebben Sint Nicolaas en Amsterdam met elkaar gemeen?

Nieuwsgierig? Ontdek het en loop mee met 'Mee in Mokum Stadswandelingen'.

Laat u door een deskundige gids langs onverwachte plekjes leiden in de stad waar de Sint al in de Middeleeuwen werd geëerd.

Van dinsdag 15 november tot en met zaterdag 3 december organiseert Gilde Amsterdam Mee in Mokum om 11 en 14 uur de Sint Nicolaas wandeling in Amsterdam (uitgezonderd maandagen en zondagen). Tijdens deze speciale Sint Nicolaas wandeling voeren de rondleiders van Mee in Mokum de wandelaars langs vele gebouwen, vertellen zij over de geschiedenis en de relatie van Sint Nicolaas met Amsterdam. De wandeling is geschikt voor (jong)volwassenen.

Samenwerking
De Sint Nicolaas wandeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met stichting de Oude Kerk. Deze locatie is opgenomen in de wandelroute; in de Oude Kerk zijn verschillende glas in lood ramen te zien waarop Sint Nicolaas is afgebeeld.

Mede door deze samenwerking met de Oude Kerk kost de wandeling maar 6 euro per persoon. Dit is inclusief toegang voor de Oude kerk en een klein presentje van Gilde Amsterdam.

Reserveren:
Via www.gildeamsterdam.nl (stadswandelingen) of bel 020 625 1390, dagelijks van 13.00 tot 15.00 uur. Mailen kan ook: info@gildeamsterdam.nl


---



Ingezonden persbericht