Politie Drenthe

Zondag 13 november 2011

Provincie Drenthe, 15-11-2011

Geplande verkeerscontroles

REGIO Politie Drenthe controleert structureel het verkeer op de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Gaat de snelheid omlaag dan wordt een weg veiliger. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn voor ieder speerpunt (snelheid, alcohol, roodlicht, helm, gordel) de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Op 14 november staat een controle (alle speerpunten) gepland in de omgeving van Hoogeveen. Op 15 november staat een radarsnelheidscontrole gepland op de N376.

Aanhouding voor winkeldiefstal

ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag in een supermarkt aan de Kleuvenstee een 46-jarige man uit Emmen aangehouden voor winkeldiefstal. De man wordt ervan verdacht van diefstal van twee bosjes bloemen uit de supermarkt. De man werd aangehouden en hij werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt duo aan

HOOGEVEEN De politie heeft zaterdagavond in het Steenbergerpark twee mannen aangehouden. In het Steenbergerpark trof de politie tijdens een controle vier jongens aan die rommel om zich heen hadden liggen. Het viertal werd hierop aangesproken en zij moesten de rommel opruimen. De rommel werd opgeruimd en de agenten wilden hun weg vervolgen. Een 20-jarige man uit Hoogeveen gedroeg zich vervolgens vervelend en wilde aldoor de discussie aangaan. Op een gegeven moment beledigde de man een agent en hij werd aangehouden. Een 18-jarige man uit Hoogeveen bemoeide zich met de aanhouding en ook hij werd aangehouden. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau en zij werden ingesloten.

Man aangehouden voor slaan portier

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Brinkstraat een 30-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht dat hij een portier van een gelegenheid had geslagen. Aanleiding van de mishandeling is onbekend. De portier heeft aangifte gedaan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Ruinerbrink een 59-jarige man uit Emmen aangehouden voor openbare dronkenschap. De politie had een melding gekregen dat er iemand op straat lag. Ter plekke troffen agenten de man aan en hij verkeerde onder invloed van alcohol. De man wilde niet meewerken en begon zich vervelend te gedragen. Hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap en ook voor het verstoren van de openbare orde. De man werd ingesloten op het politiebureau.

Rijden onder invloed van alcohol

EMMEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Emmerhoutstraat een 26-jarige man uit Emmen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De politie had een melding gekregen dat de man met zijn auto in een sloot was beland. Ter plekke troffen agenten een auto in de rechter berm en/ of sloot aan. De 26-jarige automobilist was de controle over de auto kwijt geraakt en was in een slip terecht gekomen en vervolgens in berm en/ of sloot tot stilstand gekomen. De man was niet gewond en moest een blaastest ondergaan en hij bleek teveel alcohol te hebben gedronken. De man werd aangehouden en hij scoorde via een ademanalyse 300 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur opgelegd.

Aanhouding voor belediging en niet voldoen aan vordering

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein een 17-jarige jongeman uit Meppel aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan een vordering. De jongeman was uit de zaak gezet en wilde verhaal halen bij een portier. De jongeman schold een portier en agenten uit. Agenten verzochten de jongeman om weg te gaan, maar dit deed hij niet. Nadat de jongeman wederom de portier en de agenten uitschold, werd hij aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan een vordering. De 17-jarige werd overgebracht naar het politiebureau en hij werd ingesloten.

Aanhouding voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht dat hij een 37-jarige man uit Assen in het gezicht had geslagen. De 37-jarige man had op de Groningerstraat ruzie gekregen met zijn vriendin en de 22-jarige man had zich daarmee bemoeid. Dit resulteerde uiteindelijk in de mishandeling. Na de mishandeling had de verdachte zijn weg vervolgd. Hij werd later door de politie aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige man uit Assen aangehouden voor mishandeling. De man had een portier van een café aan de Brinkstraat in het gezicht geslagen. De portier trof de man al slapend aan achter het café en hij wilde de man wakker maken. De man reageerde amper en de portier tilde de man op. De man sloeg vervolgens de portier in zijn gezicht. De man werd aangehouden en hij werd ingesloten op het politiebureau.

Jongeman van fiets geslagen

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag is een 17-jarige jongeman uit Meppel op de Marktplaats van zijn fiets geslagen. De politie hield een 16-jarige jongeman uit Meppel aan voor mishandeling. De twee hadden een woordenwisseling gehad. De 17-jarige jongeman raakte gewond aan zijn hoofd en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. .

Man aangehouden voor slaan buschauffeur

RODEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige man uit Tolbert aangehouden voor bedreiging en mishandeling van een buschauffeur. De buschauffeur had de man aangesproken omdat hij in de bus zou roken. De man ontkende dit en nam vervolgens een dreigende houding aan tegenover de buschauffeur. De buschauffeur had vervolgens de man gesommeerd om de bus te verlaten. De man weigerde dit en sloeg de buschauffeur. Op het Oosteinde stond de bus stil bij een bushalte en de buschauffeur vertelde aan agenten dat de man net was weggelopen. Agenten hielden de man aan en hij werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten.