Politie Drenthe

Dinsdag 15 november 2011

Provincie Drenthe, 15-11-2011

Man aangehouden wegens bedreiging

VEENOORD De politie heeft maandagmiddag een 44-jarige man uit Nieuw-Amsterdam aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn ex-vriendin met de dood te hebben bedreigd. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Winkeldieven aangehouden

HOOGEVEEN Maandagochtend is er een 55-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden voor winkeldiefstal. De man had twee pakjes sigaretten zonder te betalen meegenomen uit een winkel aan De Wielewaal. Het winkelpersoneel had de man door en hield hem aan nadat hij langs de kassa was gelopen. De man kon kort daarna worden overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

EMMEN Maandagmiddag is een 16-jarige jongen uit Schoonoord tegen de lamp gelopen toen hij vijf blikjes frisdrank wilde stelen uit een winkel aan de Baander. De jongen had de blikjes in zijn tas gestopt en zonder te betalen langs de kassa gelopen. Het winkelpersoneel had de jongen door en hield hem aan. Hij is overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal opgemaakt. Er wordt een HALT-traject voor gestart.

Man gewond bij bedrijfsongeval

KOEKANGE Maandagochtend is een 45-jarige man uit Heerenveen gewond geraakt tijdens werkzaamheden. De man was met nog een aantal mannen bezit met werkzaamheden op een dak van een stal aan de Koekangerdwarsdijk. Tijdens de werkzaamheden viel de man door een lichtkoepel op het dak. Hij viel ongeveer 4 meter naar beneden en kwam op de betonnen vloer terecht. De man was aanspreekbaar, maar is met onbekend letsel overgebracht naar het de Isala Kliniek in Zwolle.

Beschonken bestuurder aangehouden

EMMEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige automobilist uit Emmen aangehouden. Kort daarvoor werden surveillerende agenten in het centrum van Coevorden aangesproken door een tweetal jongens dat ze werden lastig gevallen door een groepje jongens. Iets verderop werden de jongens bij hun auto door de agenten aangesproken. Daar bleek dat ze behoorlijk hadden gedronken. Ze gaven aan een taxi te bellen om vervolgens naar huis te gaan. Niet veel later kwamen de agenten de jongens in een auto tegen op de Splitting in Emmen. De auto is hierop aan de kant gezet en de 20-jarige bestuurder werd gevraagd een blaastest te doen. Hij blies hierbij een F (fail). Bij de ademanalyse blies de man 585 ug/l. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder is hierop ingevorderd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens vernieling

COEVORDEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 32-jarige man uit Coevorden aangehouden. Surveillerende agenten werden op de stadsvloer aangesproken door een vrouw die vertelde dat een man net een ruit had vernield. Op aanwijzingen van de vrouw kon de verdachte op de Sallandsestraat worden aangehouden. Hij is later die nacht heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Politie zoekt getuigen inbraak tankstation

ERM De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak. In de nacht van maandag op dinsdag kreeg de politie rond 03.45 uur de melding dat er ingebroken werd bij een tankstation aan de Oosterlangen. Ter plaatse waren de dader of daders al vertrokken. Er is veel braakschade aangebracht en er zijn rookwaren meegenomen. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk tussen 03.15 uur en 04.00 uur iets bijzonders gezien of gehoord hebben rondom het tankstation aan de Oosterlangen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Emmen via 0900-8844.

Politie houdt fietsendieven aan

DALEN De politie heeft vorige week maandag een 28-jarige man uit Almelo en een 26-jarige man uit Coevorden aangehouden. Maandagavond 7 november kreeg de politie de melding dat er een aanhangwagen met fietsen geparkeerd stond in de bosjes aan de Reindersdijk in Dalen. Ter plaatse bleek dat er op de aanhangwagen 7 fietsen stonden, welke afgedekt waren met een zeil. Tevens had de aanhangwagen geen kentekenplaat. Hierop is de aanhangwagen in beslag genomen. Kort daarna kwam er een melding binnen dat er op de plek van de aanhangwagen nu een auto stond met daarin twee mannen. Beide inzittenden (de man uit Almelo en man uit Coevorden) zijn hierop aangehouden. De 7 fietsen op de aanhangwagen bleken die dag gestolen te zijn in Coevorden, Hardenberg en Gramsbergen. Inmiddels zijn er 5 weer teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. Van 2 fietsen zijn nog geen eigenaren gevonden en is nog geen aangifte gedaan. Tevens beschikt de politie over informatie dat er ook zondag 6 november fietsen zijn gestolen in het centrum van Coevorden. De mannen uit Almelo en Coevorden komen hiervoor niet in aanmerking. Van deze diefstal op zondag is geen melding gedaan bij de politie. Is uw fiets gestolen op zondag 6 of maandag 7 november en heeft u daar nog geen aangifte van gedaan, doe dat als nog. Aangifte kan op het bureau in Coevorden of via internet:www.politie.nl/drenthe.