Politie Gelderland-Zuid

Laatste fase onderzoek rellen NEC-Vitesse

Nijmegen, 15-11-2011 o Na de rellen bij NEC-Vitesse op 16 oktober startte de politie een groot onderzoek naar de relschoppers. Een speciaal rechercheteam ging aan de slag met de identificatie van de daders die op beeld staan. In totaal zijn tot nu toe 28 personen aangehouden. De eerste verdachten verschijnen 15 november voor de rechter. Zij hebben inmiddels ook gebieds- en stadionverboden opgelegd gekregen.

Na de wedstrijd werden negen verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Om meer relschoppers op te sporen werd, met toestemming van het Openbaar Ministerie, besloten om beelden te publiceren van de relschoppers. Voordat tot publicatie werd overgegaan, werd op 24 oktober de oproep gedaan aan verdachten om zich te melden. Op 27 oktober werden 22 fotos gepubliceerd. Binnen enkele uren meldden vier verdachten zich bij de politie. Ook in de dagen erna gaven verdachten zichzelf aan. De politie kreeg veel bruikbare tips (ruim 25) voor het onderzoek. Veel tips kwamen binnen via Meld Misdaad Anoniem. Op 4 november werden nog 3 fotos gepubliceerd.

Na bijna 4 weken onderzoek zijn 28 verdachten aangehouden. Op de politiesite staan nog 14 fotos van relschoppers. De recherche heeft alle binnengekomen tips onderzocht. Daarmee nadert het grootschalige karakter van het onderzoek zijn einde.

Zitting
Op dinsdag 15 november (vanaf 13.30 uur) verschijnen de eerste zeven verdachten voor de politierechter in Arnhem. De overige aangehouden verdachten moeten zich ook voor de rechter verantwoorden. De volgende zitting, die speciaal gereserveerd is voor verdachten van deze ongeregeldheden, is op donderdag 22 december 2011.

Tips
De resterende beelden van de relschoppers vindt u hier. Hebt u informatie die bruikbaar is voor het onderzoek? Belt u dan 0900-8844 of geef uw informatie anoniem door via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (11)

Laatst gewijzigd 15-11-2011 8:53 | © Regio Gelderland-Zuid |