Docdata NV

Persbericht
15 November 2011

Docdata zet fors in op Reverse Logistics
Naast ultrasnelle afhandeling van normale retouren en recall acties, ook return analysis en refurbishment

Met het vereenvoudigen van retourregelingen door online shops neemt het aantal retouren toe, en daarmee ook het belang van een resultaat-verhogende aanpak van Reverse Logistics. Docdata fulfilment B.V. in Waalwijk, marktleider in e-commerce fulfilment, biedt met haar Reverse Logistics meer dan alleen het standaard retourproces, en wil ook in dit segment marktleider zijn. De toegevoegde waarde zit in snelle afhandeling van retouren en recall acties, analyse van de retouren, herstellen van defecten (refurbishment en reconditioning) en proactieve klantenservice.

Afname retouren
De uitgekiende analysetool die Docdata heeft ontwikkeld om de return reasoning te ontleden geeft zodanig inzicht in de retouren dat deze significant verminderd kunnen worden door nauwkeurige terugkoppeling en het proactief meedenken over oplossingen.

Refurbishment en reconditioning
Docdata biedt de mogelijkheid van refurbishment en reconditioning, het herstellen van defecten aan retouren waardoor de waarde van de goederen hersteld wordt en in veel gevallen opname in de voorraad weer mogelijk is.

Forse besparing op klantenservice
Door de ultrasnelle afhandeling van de retouren wordt de afdeling klantenservice van de webwinkels aanzienlijk minder belast met vragen over de status van retourzendingen. Dat Docdata deze diensten succesvol uitvoert bewijst ook de dagelijkse praktijk bij Zalando, waarvoor Docdata de retouren verzorgt sinds deze partij actief is op de Nederlandse markt. Bas van Dam van Zalando Nederland: "Onze klanten bestellen gemakkelijk, omdat ze weten dat de retouren gratis en goed geregeld zijn, dat scheelt een hoop telefoontjes over de status van retourzendingen. Bovendien ligt het artikel weer snel op voorraad waardoor Zalando zich een lagere netto voorraad kan permitteren. De perfecte retourafhandeling door Docdata is een van onze USP's maar is tevens een voorwaarde voor ons business model."

Recall acties en releases
Docdata is met haar zeer fijnmazige logistieke netwerk en ultramoderne warehouse management systemen in staat om recall acties of releases, die vragen om incidentele verwerking van grote aantallen, in een korte tijdspanne tegen een laag tarief uit te voeren. Jack Heijkans, managing director Docdata: "Ik ben er trots op dat wij er met deze service voor kunnen zorgen dat de klantenservice bij onze klanten aanzienlijk minder belast wordt,en dat we bovendien kunnen zorgen voor een hogere waardering van zijn voorraden, een hogere customer satisfaction, en uiteindelijk een beter resultaat. Wij gaan fors inzetten op Return Logistics en willen ook in dat segment marktleider zijn."

Pagina 1 / 2



Persbericht
15 November 2011


---

Noot voor de redactie (

Docdata NV