Communicatie


Rijswijks Werkcentrum bestaat één jaar

|          |                               |datum   |15 november 2011               |
|          |                               |nummer  |                               |
Het Rijswijks Werkcentrum bestaat één jaar. Dit vieren we deze maand met een aantal acties. Het Rijswijks Werkcentrum (RWC) biedt diensten op het gebied van werk en scholing voor werkzoekenden en werkgevers onder één dak. Het centrum is een initiatief van de gemeente Rijswijk in samenwerking met partners op het gebied van werk en scholing. Het RWC brengt alle partijen op de Rijswijkse arbeidsmarkt bij elkaar. Het centrum bemiddelt werkzoekenden bij het vinden van een baan en ondersteunt bedrijven bij het werven van medewerkers.

Samenwerking is sleutel tot succes

Sinds de start zijn inmiddels vele werkzoekenden via het RWC aan het werk geholpen. Dit doet het RWC niet alleen, maar juist met dank aan alle samenwerkingsverbanden die zijn aangegaan. Betrokken partijen hierin zijn onder andere UWV Werkbedrijf, DSW Rijswijk, Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk, Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven, ROC Mondriaan, Manpower, Randstad, Tempo Team en diverse re-integratiebureaus. Zij dragen allen hun steentje bij om werkzoekenden aan het werk te helpen. Toverwoord in het succes van het RWC is samenwerking. Rond het eenjarig bestaan van het RWC staan daarom enkele bijzondere acties gepland, die de samenwerking nog verder zullen vormgeven.

Samenwerkingsconvenant

Op 15 november sluiten de Belangenvereniging Bedrijven Rijswijk (BBR) en de afdelingen Sociale Zaken en Economische Zaken van de gemeente Rijswijk een nieuw samenwerkingsconvenant. De centrale gedachte achter het vernieuwde convenant is de samenwerking tussen bedrijfsleven en gemeente te intensiveren om zoveel mogelijk Rijswijkers aan passend werk te helpen.

Inzet werkzoekenden voor onderhoud Rijswijk Zuid

De gemeente maakt momenteel afspraken over de inzet van werkzoekenden voor onderhoud van Rijswijk Zuid. Dit is een typisch voorbeeld van vakafdelingen die steeds nauwer intern met elkaar gaan samenwerken en waarvan werkzoekenden kunnen profiteren.

Voorlichtingsbijeenkomsten WW-gerechtigden

Sinds enkele weken worden er voorlichtingsbijeenkomsten gehouden op het RWC voor personen die recent een WW-uitkering hebben aangevraagd. Zodra zij in de uitkering dreigen te raken wordt onderzocht of het RWC een bijdrage kan leveren aan nieuw werk. Alle personen worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd in samenwerking met het UWV werkbedrijf. o

Het RWC blijft de komende tijd nieuwe initiatieven ontplooien. Meer informatie is te vinden op www.rijswijkswerkcentrum.nl

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Melissa Elsink, telefoon (070) 326 16 17, melsink@rijswijk.nl.
-----------------------
Persbericht


---- --