Ingezonden persbericht


The European Music Conference and Showcase Festival

PERSBERICHT: Eurosonic Noorderslag maakt datum kaartverkoop bekend

Groningen, 15 november 2011

Zaterdag 26 november om 10.00 uur start de kaartverkoop voor Eurosonic Noorderslag 2012. Vanaf dat moment kunnen tickets voor de festivals Eurosonic en/of Noorderslag worden gekocht via www.ticketservice.nl en in Groningen bij De Oosterpoort en Plato. Eurosonic en Noorderslag verkochten in 2011 in een recordtempo uit.

Nieuwe namen
Vanochtend maakte Eurosonic Noorderslag voor de aankomende editie van de festivals Noorderslag en Eurosonic nieuwe namen bekend. Het programma van Noorderslag werd uitgebreid met de volgende Nederlandse namen: Dio, Kraantje Pappie, Jah6, Krystl en Nobody Beats The Drum 333'.

Aan de line-up van Eurosonic werden de volgende namen toegevoegd: 22 (NO), A Classic Education (IT), Batida (PT), Benjamin Francis Leftwich (GB) , Bitches with Wolves (IE), Citizens! (GB), Deathcrush (NO), DZA (RU), Emmett Tinley (IE/DK), Fabrizio Cammarata & the Second Grace (IT), Fionn Regan (IE), Foy Vance (IE), Fredrika Stahl (FR), French Films (FI), Hell's Kitchen (CH), Hoquets (BE), LaFaro (IE), Lemaître (NO), Maïa Vidal (FR), Mujeres (ES), Mujuice (RU), Paristetris (PL), Pinkunoizu (DK), Rocketnumbernine (GB), SquAreHeAd (IE), Still Corners (GB), The Computers (GB), The Cyborgs (IT), The Lanskies(FR), Toby Kaar (IE), Vadoinmessico (IT/GB/AT), Za! (ES), Zulu Winter (GB).

Kaartverkoop
Tickets zijn vanaf zaterdag 26 november om 10.00 uur verkrijgbaar bij Ticketservice: www.ticketservice.nl, via telefoonummer 0900-3001250 (45 cent per minuut), en in Groningen: bij de kassa van De Oosterpoort en Plato. Er zijn verschillende soorten tickets voor het evenement (exclusief conferentie) verkrijgbaar:
* Eurosonic (12 en 13 januari in de Groningse binnenstad): ¤ 65,-
* Noorderslag (14 januari in De Oosterpoort) ¤ 65,-
* passepartout voor Eurosonic én Noorderslag (11 t/m 14 januari): ¤ 120,-
* een apart kaartje voor Eurosonic op 11 januari (opwarmen met aantal optredens in het centrum): ¤ 15,,-

Houders van een CJP-pas ontvangen dit jaar ¤ 5,- korting op de prijs van een los ticket voor Eurosonicc of Noorderslag, en ¤ 7,50 korting op de prijs van een passeepartout. De CJP-kaarten worden (zolang de voorraad strekt) via de website van CJP verkocht (www.cjp.nl). De ticketprijzen zijn exclusief servicekosten. Er worden maximaal 4 kaarten per persoon per transactie verkocht. Kaarten voor de conferentie zijn te verkrijgen via de website van Eurosonic Noorderslag: www.eurosonic-noorderslag.nl.

Eurosonic Noorderslag 2012
Eurosonic Noorderslag, the European Music Conference and Showcase Festival, vindt van 11 tot en met 14 januari 2012 plaats in Groningen. Overdag is er een conferentie voor Europese muziekprofessionals, die actief zijn in de live-muziek. 's Avonds krijgt nieuw talent de kans om zich aan een publiek van internationale professionals en muziekliefhebbers te presenteren. Eurosonic is de etalage voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts en speelt zich van 11 tot en met 13 januari in de Groningse binnenstad af. Noorderslag is graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 14 januari 2012 in De Oosterpoort in Groningen. Voor meer informatie over Eurosonic Noorderslag, ga naar www.eurosonic-noorderslag.nl.


---

Noot voor de redactie /