Studiemiddag Vrij Buiten Rijden


AMERSFOORT, 20111107 -- In 2011 bestaat de Nederlandse Vereniging voor Vrijetijds Ruiters (NVVR) 25 jaar. En dat willen we ook voor niet-leden niet stilletjes voorbij laten gaan. Op dinsdag 15 november sluiten we ons jubileumjaar dan ook af met een studiemiddag in Amersfoort, met het thema ‘Vrij Buiten Rijden’. Deze studiemiddag is voor iedereen toegankelijk, de kosten voor deelname bedragen € 10,-, inclusief drie consumptiebonnen. Voor leden van VEP, TREC, LTO, SHTN en Bit geldt een korting van 50%, en leden van de NVVR hebben gratis toegang. Inschrijven is wel noodzakelijk. Voor meer informatie en inschrijven: www.nvvr.info.

De Nederlandse Vereniging voor Vrijetijds Ruiters werd in 1986 opgericht door een groep enthousiaste paardenmensen. Ze zetten zich in voor de belangen van de recreatieruiter en -menner. Ze vroegen meer aandacht voor de veiligheid van ruiters en menners in het verkeer, meer en betere ruiterpaden door de natuurgebieden van Nederland en tal van andere zaken. Daarnaast organiseerden ze dag- en trektochten, cursussen en bijeenkomsten. Daarbij speelde het geen enkele rol op of achter wat voor soort paard, met wat voor tuig of met welke methode iemand reed, zolang het maar paardvriendelijk was.

Inmiddels heeft de NVVR ruim duizend leden, verspreid over heel Nederland. Nog steeds is belangenbehartiging een belangrijk punt, maar de gezelligheid van de evenementen, de paardvriendelijkheid en het uitwisselen van kennis en ervaring zijn op zijn minst net zo belangrijk. Ruiters, menners of andere paardenliefhebbers die op zoek zijn naar de gezelligheid van een vereniging met een ongedwongen sfeer en zonder grote prestatiedrang zijn welkom bij ons. Wat je ook doet met je paard: bij de NVVR staat plezier voor mens en paard voorop.

De VrijRuiter is ons ledenblad. In dit fraai vormgegeven magazine staan artikelen over natuurlijke paardenhouderij, verschillende rijstijlen, ziektes, problemen en alles wat interessant is voor de hippische recreant. Daarnaast bevat het informatie over evenementen, verslagen, verenigingsnieuws, media-besprekingen, opinies van leden en praktische tips. De VrijRuiter verschijnt elke twee maanden en wordt volledig gemaakt door en voor leden. De VrijRuiter neemt een unieke plaats in tussen de diverse andere paardenbladen. Het is vernieuwend, altijd paardvriendelijk en uiterst deskundig. Leden van de NVVR ontvangen de VrijRuiter gratis.

Leden van de NVVR ontvangen zes keer per jaar de VrijRuiter en kunnen tegen zeer vriendelijke tarieven en soms zelfs gratis meedoen aan de door ons georganiseerde activiteiten. Bovendien steunen ze ons bij de belangenbehartiging voor recreatieruiters en -menners.


NVVR is zilver, vrij rijden blijft goud!





Ingezonden persbericht