Wethouder wenst finalisten De Smaak van NL succes


Dubbele kans op overwinning in Horst aan de Maas

HORST AAN DE MAAS, 20111115 -- Van de negen landelijke finalisten van de landelijke wedstrijd om het lekkerste product ‘De Smaak van NL 2011’, komen er twee uit de gemeente Horst aan de Maas. De beide ondernemers zijn zelfs gevestigd in dezelfde straat; Zeesweg in Sevenum. Reden te meer voor wethouder Litjens de finaleproducten oranje paprika ijs en Eel’liscious te proeven en de ondernemers succes te wensen.

Op 22 november organiseert Syntens Innovatiecentrum, in samenwerking met Foodlog.nl en de Taskforce Multifunctionele Landbouw de landelijke finale van De Smaak van NL 2011. De samensmelting van Oranje Paprika Kweker Hermans-Walter en Ijssalon Clevers uit Grubbenvorst staat in de finale met oranje paprika ijs, Passie voor Vis doet mee met hun palingrillette Eel’liscious.

Naast een door de vakjury vastgestelde prijs De Smaakvol 2011, de sterrenstatus voor producten van Nederlandse bodem, wordt er ook een publiekslieveling gekozen. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriet en de filmpjes over deze lekkere producten en de enthousiaste producenten bekijken. Stemmen kan tot 21 november op  www.syntens.nl/desmaakvanNL.

Smeuïge paling
Mieke en John van Dooren kweken de paling op een duurzame manier en roken de paling op ambachtelijke wijze. Het duo heeft een modern kweeksysteem opgezet met energiebesparende en duurzame technieken. Tevens zijn ze als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerd door ‘the Sustainable Eel Group’,

Oranje ijs
De oranje paprika heeft een overheerlijke zoete smaak. En het is een kleurrijk, natuurlijk product dat ook vol vitamines zit. Kweker Annette Hermans-Walter en meester ijsbereider Theo Clevers  willen laten zien dat zij op meesterlijk niveau ijs van de lekkerste producten kunnen bereiden die uitermate geschikt zullen zijn in een amuse of spoom.

Finale in Baarn
De smaakjury zal op 22 november in Baarn de producten van de finalisten voor een laatste keer proeven en toetsen. Daarna worden de winnaars van Smaakvol2011, dé erkenning van professionals voor het lekkerste product van Nederland en de publieksprijs voor de landelijke publieksfavoriet bekend gemaakt. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Syntens Innovatiecentrum, samen met Foodlog.nl en de Taskforce Multifunctionele Landbouw.





Ingezonden persbericht