Samsung Electronics neemt Nexus-divisie over van ITC

PISCATAWAY, New Jersey--(BUSINESS WIRE)-- 20111115 --

Samsung Electronics Co., Ltd., internationale trendsetter op het gebied van technologische innovatie, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf de Nexus-divisie heeft overgenomen van ITC Nexus Holding Company (ITC), een vooraanstaande leverancier van point-of-care testsystemen voor hartaandoeningen.

Nexus verzorgt de ontwikkeling, fabricage en het op de markt brengen van de productlijnen Cardiac STATus®, DECISION Point en VYENT - testkits die helpen bij het diagnosticeren en bewaken van diverse cardiovasculaire aandoeningen.

“Deze investering vormt een uitstekende gelegenheid voor het versterken van de technologische mogelijkheden van Nexus, en stelt tegelijkertijd Samsung in staat te concurreren op de markt voor point-of-care testproducten voor hartaandoeningen,” aldus Yong-chu Bang, Vice President van het business team Health and Medical Equipment (HME) van Samsung Electronics. “We verwelkomen de expertise die Nexus met zich mee brengt en geloven dat deze samenwerking een belangrijke bijdrage kan leveren tot de positionering van Samsung als wereldleider op het gebied van technologie voor de gezondheidszorg.”

“Samsung heeft een historie van leiderschap en innovatie binnen snelgroeiende sectoren en heeft onlangs bekendgemaakt te willen investeren in medische apparatuur, diagnostiek en biofarmaceutica,” aldus John Sperzel, Chief Executive Officer van ITC. “We geloven dat deze afsplitsing Nexus de middelen en ondersteuning zal geven om door te gaan met de ontwikkeling en opbouw van haar platform van geavanceerde producten voor het testen van hartaandoeningen en ITC in staat zal stellen zich te concentreren en voort te bouwen op haar kernactiviteiten, de ontwikkeling van point-of-care test- en bewakingssystemen voor hemostase voor artsenpraktijken en ziekenhuizen.”

Nexus zal haar activiteiten blijven uitvoeren vanuit haar hoofdvestiging in San Diego, Californië en zal deel gaan uitmaken van de HME-divisie van Samsung die gericht is op het ontwikkelen en op de markt brengen van innovatieve technologische oplossingen voor de gezondheidszorg.

In het kader van de plannen voor de ontwikkeling van groeimechanismen voor de lange termijn maakte Samsung vorig jaar bekend ernaar te streven in de periode tot aan 2020 maar liefst 1,2 biljoen won te investeren in apparatuur voor de gezondheidszorg. De eerste belangrijke stappen in de richting van elektronische diagnostische hulpmiddelen werden eerder dit jaar gezet met de overname van een meerderheidsbelang in Medison, fabrikant van diagnostische ultrasoundapparatuur, nu omgedoopt tot Samsung Medison Co., Ltd.

ITC Nexus Holding Company zal haar activiteiten voortzetten onder de naam ITC. De overname zal naar verwachting worden voltooid in het vierde kwartaal van 2011. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Over Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. is wereldwijd leider op het gebied van halfgeleiders, telecommunicatie, digitale media en technologieën voor digitale convergentie. In 2010 realiseerde het bedrijf een totale omzet van US$ 135,8 miljard. Het bedrijf heeft 190.500 mensen in dienst in 206 kantoren verspreid over 68 landen, en bestaat uit negen onafhankelijke opererende bedrijfsunits: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Memory, System LSI en LCD. Samsung Electronics wordt erkend als een van de snelst groeiende wereldwijde merken en is een vooraanstaande producent van digitale tv’s, halfgeleiderchips, mobiele telefoons en tft-lcd-schermen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.samsung.com.

Over Nexus

Nexus werd in 2009 opgericht. Het bedrijf levert innovatieve POC-testsystemen voor de diagnose van diverse cardiovasculaire aandoeningen. De systemen Cardiac STATus®, DECISION Point™ en VYENT™ van het bedrijf worden gebruikt door duizenden professionals in de gezondheidszorg wereldwijd voor het verbeteren van de kwaliteit van de medische diagnostiek en van het resultaat voor de patiënt. Meer informatie over de producten kunt u vinden op www.nexus-dx.com.

Over ITC

ITC is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van hemostasebeheer en POC-testen, met 40 jaar aan kennis en ervaring. ITC houdt zich bezig met de ontwikkeling, fabricage en het op de markt brengen van: Hemochron® en ProTime® POC-coagulatiesystemen; IRMA TruPoint® bloedgas- en elektrolytsystemen; Avoximeter® CO-oximetriesystemen; en Tenderfoot®, Tenderlett® en Surgicutt® huidincisieproducten. ITC is een portfoliobedrijf van Warburg Pincus, een internationale private equity firma. Meer informatie over de producten kunt u vinden op www.itcmed.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Samsung Electronics, Co., Ltd
Campbell Graham, +82-2-2255-8273
of
Eunhee Lee, +82-2-2255-8286
of
ITC

Kimberly Ballard, +1-732-548-700 x4149